Αγρίνιο: Της χάκαραν την κάρτα για να δουν… «Onlyfans»

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Νέες περιπτώσεις αρπαγής χρημάτων στο Αγρίνιο από τις κάρτες πολιτών, για ηλεκτρονικές συναλλαγές που φέρονται να έχουν κάνει οι ίδιοι, πλην όμως ουδέποτε έχουν δώσει έγκριση και δεν γνωρίζουν καν την εταιρία που τους χρεώνει!

    Τελευταίο κρούσμα αυτό μίας γυναίκας η οποία είδε προ ημερών να κάνουν φτερά μέσα από την χρεωστική της κάρτα δύο διαφορετικά χρηματικά ποσά, για τα οποία ειδοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής που έχει εγκαταστήσει στο κινητό της για τον σκοπό αυτό.

    Κι ευτυχώς, διότι τελικά έχασε μόνο τα πρώτα 7 ευρώ που (ίσως δοκιμαστικά;) μπόρεσαν να της τραβήξουν, όμως στην συνέχεια κατάφερε να ανακτήσει τα 100 ευρώ, που της άρπαξαν κάποιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν το γνωστό κόμβο “Onlyfans”! Πρόκειται για διαδικτυακό κόμβο, όπου πληρώνεις για να δεις διάφορες «διασημότητες» των social media να επιδίδονται σε επίδειξη των… προσόντων τους ή σε σεξουαλικές πράξεις που δεν μπορούν να κάνουν στις «κοινωνικές» πλατφόρμες.

    Η αγωνία της ανύποπτης Αγρινιώτισσας, λοιπόν,  ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν ειδοποιήθηκε από το κινητό της με τη σχετική εφαρμογή ότι έχει πραγματοποιήσει, κάπου μία ηλεκτρονική αγορά αξίας 7 ευρώ. Πλην όμως, η ίδια δεν είχε κάνει καμία τέτοια αγορά κι επιπλέον όταν μπήκε να δει την εταιρία που την χρεώνει βρέθηκε μπροστά σε έναν ακατάληπτο σύνδεσμο και μια ονομασία που δεν διαβαζόταν! Είναι χαρακτηριστικό ότι η υποτιθέμενη αγορά είχε να κάνει με εταιρία με σύνδεσμο που τελείωνε όχι σε “.com” αλλά σε «.гoм», πιθανώς στα ρώσικα!

    Αμέσως η παθούσα ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα, μέσω της οποίας κάνει τις συναλλαγές της, ώστε να ακυρώσει την κάρτα της και να ερευνηθεί το θέμα. Όμως, ενώ ήταν στον δρόμο και μέσα σε απόσταση λίγων μέτρων, της ήρθε νέα ειδοποίηση για μια άλλη αγορά αξίας 100 ευρώ που είχαν τραβηχτεί από τον λογαριασμό της για κάποιον που αγόραζε χρόνο στο “Onlyfans”!

    Σε κατάσταση απόλυτης ανησυχίας, συνέχισε την επικοινωνία της κι ευτυχώς η υπάλληλος που την εξυπηρετούσε τηλεφωνικά άφησε στην άκρη τα πολλά τυπικά κι ασχολήθηκε με την προσπάθεια να μπλοκάρει την αγορά. Όπως της είπε δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα μπορούσε να σταματήσει η αγορά και ήταν πιθανόν να χαθούν τα χρήματα, παρότι η κάρτα είχε μπλοκαριστεί.

    Σύμφωνα με την υπάλληλο, το φαινόμενο είναι συχνό και η συμβουλή της ήταν να αλλάξει χρεωστική η παθούσα. Αν δεν έβλεπε μέσα σε ένα μήνα τα χρήματα ξανά στην θέση τους να έκανε ένα αίτημα αμφισβήτησης της κίνησης κι αν πειθόταν η τράπεζα μπορεί να της τα απέδιδε πίσω! Απαντήσεις κα πρακτικές που δείχνουν ότι οι τράπεζες είναι παντελώς εκτεθειμένες και οι κάτοχοι των προϊόντων τους επίσης. Παρότι οι ίδιες οι τράπεζες, ασφαλώς, ζητούν συνέπεια…

    Ευτυχώς, το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα χρήματα που αρχικά είχαν εξαφανιστεί επανήλθαν στον λογαριασμό και κάπου εκεί έληξε η περιπέτεια της παθούσας. Δεν επανήλθε όμως η εμπιστοσύνη της στις υπηρεσίες της τράπεζας. Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι η γυναίκα που βίωσε την έκθεση των χρημάτων της στα χέρια άγνωστων χάκερ δεν κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές ή άλλες πληρωμές για να βάζει κωδικούς, την χρησιμοποιεί για μικρές αγορές σε καταστήματα λιανικής και μόνο.

    Η «Σ» είχε κάνει και πρόσφατα αναφορά στο επικίνδυνο φαινόμενο, με αφορμή μια ανάρτηση στο facebook του Αγρινιώτη προέδρου του ΙΝΚΑ Γιώργου Λεχουρίτη, με την οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για σωρεία από απάτες σε ηλεκτρονικές κάρτες πολιτών, ακόμη και μισθοδοτικές!

    «Προσοχή κλέβουν λεφτά από τις κάρτες μισθοδοσίας, τις χρεωστικές πιστωτικές, προθεσμιακές, χωρίς να έχεις δώσει στοιχεία ή ανοίξεις κάποιο μήνυμα ή email! Συχνά με συναλλαγές από Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, οι χάκερ έσπασαν τους κωδικούς των τραπεζών πιθανώς. Η ηλεκτρονική απάτη πάει σύννεφο», ανέφερε, δείχνοντας πάνω από 30 περιπτώσεις στην περιοχή, χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία ή να έχει κάποιος ανταλλάξει mail, προφανώς λόγω κενού ασφάλειας στα δεδομένα. Μάλιστα, χωρίς να περιορίζεται το ζήτημα σε κάποιο είδος κάρτας, ακόμη και περιπτώσεις χτυπημάτων σε μισθοδοσίες υπάρχουν.

    Με λίγα λόγια, οι τράπεζες αν και έχουν μειώσει τα επιτόκια καταθέσεων κι έχουν αυξήσει τα επιτόκια των δανείων κάθε είδους, ζητώντας πίστη που είναι η βάση της οικονομίας, δεν μπορούν καν να διασφαλίσουν το απόρρητο και αδιάβλητο των ηλεκτρονικών συναλλαγών για τους πελάτες και τα προσωπικά δεδομένα τους.

    Εφημερίδα “Συνείδηση” 

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιωάννα Τούνη με γαλλικό μπερέ και καμπαρντίνα στο Παρίσι μαζί με τον γιο της – «Πάρης in Paris»

    Παριζιάνικη αύρα αποπνέει η Ιωάννα Τούνη, η οποία ταξίδεψε μέχρι...

    Κέιτ Μίντλετον: Το συγκινητικό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα

    Την ανάγκη να επικρατήσει η αγάπη και όχι ο...

    Στη «ζυγαριά» της ΝΔ η υπόθεση «Ντε Γκρες» – Τι επιδιώκει η τέως βασιλική οικογένεια

    Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ανούσιες τις αιτιάσεις ότι με την...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για χαρτοπαίγνια

    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Ιεράς Πόλεως...
    Best Shop