flamis.gr

Αιγιάλεια: «Κλεφτοπόλεμος» για το «Φλόκα»

Με άλλες αφετηρίες και διαφορετικές σκοπιμότητες κινούνται, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προβάλλοντας η κάθε πλευρά με ένα δικό της περίγραμμα τις μελλούμενες εξελίξεις, οι οποίες ξεκινούν από το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας και φτάνουν στον νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης και στη μόνιμη λύση μέσω συμμετοχής του Δήμου Αιγιάλειας στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στο «Φλόκα» Δυτικής Αχαΐας.
Η πρωτοβουλία του μέλους του ΣΥΔΙΣΑ και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλικής Ψυχράμη να εκθέσει τα «κρυφά» σχέδια του φορέα, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου, ο οποίος επιμένει στο δρόμο της «σιωπής» και στην πολιτική διαχείριση του λεπτού ζητήματος.

 

Η κ. Ψυχράμη δημοσιοποίησε τον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Γρ. Αλεξόπουλο, για λύση μέσω «Φλόκα», λέγοντας πως δεν της είπε ούτε ναι – ούτε όχι, αλλά πως «οφείλουν να λύσουν το πρόβλημα της Αιγιάλειας με συναίνεση σε επίπεδο νομού», αφήνοντας – κατά την ίδια – να διαφανεί ένα τέτοιο σχέδιο. Πιάστηκε δε από την απάντηση του και θεωρώντας δεδομένη μια τέτοια εξέλιξη ζήτησε από τον δήμαρχο να ματαιώσει την σύμβαση μεταφοράς 50.000 τ. σκουπιδιών με 4,7 εκατ. ευρώ και «αστεία» έκπτωση 1%.
«Κάποιοι ρωτούν για να φανούν ότι ρώτησαν, ασχέτως του εάν κάνουν κακό, την ώρα που κάποιοι θέλουν να μας βοηθήσουν. Ρωτούν από τώρα τί θα γίνει μετά 1 χρόνο. Ακόμα δεν παντρευτήκαμε και ρωτάμε τι παιδί θα κάνουμε. Δεν μας εγγυάται κανένας» ήταν το σχόλιο του κ. Καλογερόπουλου. Δίνοντας όμως και μία καθαρά θεσμική διάσταση, φάνηκε να ποντάρει στην εμπειρία του, λέγοντας: «Πολιτικά θα τα καταφέρω. Μην με δυσκολεύεται πολιτικά όμως. Ακαιρες συζητήσεις και δημοσιότητα δημιουργούν πρόβλημα».
Να μαζέψει τα αμάζευτα, στην κουβέντα που άνοιξε η αντιπολίτευση, επιχείρησε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικ. Καραΐσκος. «Δεν κρύβουμε κάτι. Αλλά, αν δεν είναι ενωμένη η Αιγιάλεια, θα μείνει εκτός λύσης, κάτι που εμείς δεν θέλουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει. Οπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση» τόνισε, δείχνοντας να μην ξεχνά τις αντιρρήσεις αιρετών και κατοίκων της Αχαγιάς για την «φιλοξενία» των σκουπιδιών της Αιγιάλειας.
Καλογερόπουλος: «Χάριν εντυπωσιασμού και λαϊκισμού»
Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, τη Τετάρτη, επανήλθε στο μέτωπό του με την αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι θέλει να αποφασίζει, αλλά άλλος να έχει την ευθύνη». Για την παρουσία της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διαπιστώνει πως πήγε «ως φορέας αριθμητικής υπεροχής» για τη μείωση τελών του 2020, τρεις μέρες προ της παρέλευσης του έτους, χωρίς εισήγηση, στοιχεία, χωρίς να το γνωρίζει ο Δήμος και όπως λέει «αμφιβόλου νομιμότητας και χάριν εντυπωσιασμού και λαϊκισμού».

 

Επίσης, ο κ. Καλογερόπουλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος για την καταψήφιση πρότασης της δημοτικής αρχής, που αφορούσε στην μεταστέγαση της Τεχνικής Υπηρεσίας σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας, παρότι συνοδευόταν από έκθεση επικινδύνου κτιρίου που σήμερα στεγάζεται και έγγραφα της Περιφέρειας περί άμεσης εκκένωσης (όπως έγραψε η «Π»). Υπενθυμίζει πως «έτρεξε» την επιστροφή της πρ. Χαρτοποιίας στον Δήμο από το Πανεπιστήμιο Πατρών και διαβεβαιώνει πως σκοπεύει να την αξιοποιήσει με αναπτυξιακό τρόπο. «Τόσα χρόνια εγκαταλελειμμένος ο χώρος και τώρα θυμήθηκαν να ευαισθητοποιηθούν όλοι, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Εμείς ήρθαμε να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο και όχι να προσθέσουμε άλλες δαπάνες, με το να πληρώνουμε ενοίκια». Ασχέτως πάντως με την εξέλιξη ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως, σε συνεννόηση με Αρχές και Υπηρεσίες, θα εκτελέσει την μεταφορά των εργαζομένων, από την στιγμή που διακυβεύεται η ασφάλειά τους.

Comments are closed.