flamis.gr

ΑΙΓΙΟ: Φήμες για…. δεκάδες με κορονοϊό

Περίεργες, για πολλούς λόγους, αποδεικνύονται οι φετινές γιορτές για τους κατοίκους του Αιγίου, αφού οι περιοριστικοί και απαγορευτκοί κανόνες που έχουν επιβληθεί σε αυτούς αλλά και στους επαγγελματίες, έχρονται καθημερινά σε αντίθεση με όσα βλέπουν, ακούν ή μαθαίνουν.
Τις τελευταίες ημέρες το βαρύ κλίμα έχουν επιδεινώσει διαδόσεις για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, που για κάποιο λόγο έχουν σκεπαστεί από ένα «πέπλο μυστικοπάθειας και σιωπής», με αυτό να’ ναι μοναδικό θέμα συζήτησης σε παρέες, στις οποίες η ανησυχία, πως οι αρμόδιοι «κάτι κρύβουν» είναι εμφανής.
Παρότι στην «Π» η εξέλιξη επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη, η προσπάθεια να κρατηθεί εκτός δημοσιότητας η καταγραφή περιστατικών covid – 19 σε δύο εργοστασιακές μονάδες της περιοχής, μόνο κακή επιλογή αποδεκινύεται, καθότι το παρακήνιο έχει φουντώσει τις φήμες, πως «ο ιός έχει ξεφύγει»!
Πρόκειται, πια, για ένα κοινό μυστικό, το ότι συνολικά 15 ή 19 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε γνωστή επιχείρηση, λίγο έξω από το Αίγιο προς ανατολάς, ενώ οι μαρτυρίες εργαζομένων σε αυτή – αν βέβαια έτσι είναι – που αναφέρονται σε «μία τρομοκρατία» από πλευράς ιδιοκτητών ώστε να μην μαθευτεί κάτι προς τα έξω, εντείνουν τον κοινωνικό θόρυβο.
Λάθος θεωρείται από πολλούς και η «άγνοια» που – περιέργως σ’ αυτήν την περίπτωση – εκδηλώνεται από την πλευρά του Δήμου ή των Υγειονομικών Αρχών, σε αντίθεση με παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, όπου ανακοινώνονται ώστε οι πολίτες να έχουν γνώση και να αυτοπροστατεύονται στις συναμαστροφές τους.
Επίφοβή είναι και η διαπίστωση, που κάνει στην «Π», γνωστό μέλος του ιατρικού κόσμου της πόλης, που λέει ότι «η μυστικοπάθεια αυτή έχει φτάσει σε σημείο, εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση, αλλά και σε ακόμα μία επίσης κοντά στην πόλη, να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ως ασυμπτωματικοί να κυκλοφορούν κανονικά»!
Την ίδια ώρα η αγορά, σε τίποτα δεν θυμίζει περίοδο λοκντάουν. «Λες και δεν υπάρχει πανδημία» περιγράφει μαγαζάτορας του κέντρου, ο οποίος καταμαρτυρά στην «Π», πως η αγωνία συναδέλφων του να δουλέψουν και να γεμίσουν κάπως τα ταμεία τους τώρα στις γιορτές όπως και η ελαφρά τη καρδία συμπεριφορά πολλών καταναλωτών έχουν καταργήσει νόμους και προϋποθέσεις».
Αυτό που συμβαίνει – και το οποίο η «Π» περιέγραψε έγκαιρα – είναι να έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα τα μέτρα προστασίας στο κέντρο, οι δε αγορές να μην γίνονται αυστηρά με «κλικ αγουέι» αλλά όπως πάντα, με αυτοπρόσωπη παρουσία του κόσμου, προβάρισμα και πληρωμή μετρητών μέσα σε πολλά μαγαζιά!
Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών, ενστάσεις διατυπώνονται, από γονείς κυρίως και για το «Πάρκο των Χριστουγέννων» στα Ψηλαλώνια. «Γίνεται ο κακός χαμός, τί άλλο να σας πω» ήταν η φράση μητέρας, που επικοινώνησε να καταγγείλλει την κατάσταση στην «Π», την ώρα που από τον δήμο επιμένουν ότι στον γιορτινό χώρο τηρείται με αυστηρότητα η παρουσία το πολύ 30 ατόμων.

 

Πελοπόννησος

 

Comments are closed.