Αίγιο: Ξεκινούν οι εργασίες στα πρώην Σφαγεία

    Ημερομηνία:

    Μετά την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών του έργου πνοής για την Αιγιάλεια «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών-Βιολογικός Καθαρισμός», άλλο ένα σημαντικό έργο που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας ξεκίνησε και επισήμως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021. 

    Ο λόγος για τα πρώην Σφαγεία που επισκευάζονται, με προϋπολογισμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.234.579,64). Η σύμβαση υπεγράφη  την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για την επισκευή του επαγγελματικού κτιρίου στη Μυρτιά Αιγίου, το οποίο είχε υποστεί βλάβες από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και βρίσκεται εντός χώρου της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

    Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση των κάτωθι επισκευών-ενισχύσεων: ενέσεις ρητινών σε όλα τις ρωγμές στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθαρισμός με αμμοβολή όλων των προβληματικών επιφανειών, κατασκευή μανδυών από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα σε όλα τα υποστυλώματα, σε όλες τις δοκούς (παρειές και κάτω πέλμα) και έγχυτο σκυρόδεμα στο άνω πέλμα δοκών και σε συνδετήριες δοκούς όπου απαιτείται, κατασκευή τοπικού μανδύα στο άνω πέλμα των πεδιλοδοκών για την αγκύρωση του οπλισμού των μανδυών των υποστυλωμάτων. Με τον παραπάνω τρόπο επισκευάζεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου και επανέρχεται η κατασκευή στην προτέρα του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008 κατάσταση.

    Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Αχαΐας με χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής ποσού 183.912,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες (180 ημέρες). 

    Ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε η «EXINOS ΑΤΕ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φοινικούντα: Στην τελική ευθεία για την εξιχνίαση του διπλού φονικού

    Παρά τη σύλληψη των δυο νεαρών, η ανάκριση για...

    Αγγελική Νικολούλη: Το «ευχαριστώ» για τον θάνατο της μητέρας της – Χωρίς «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή

    Η Αγγελική Νικολούλη διανύει μία εβδομάδα πένθους αφού πριν λίγες μέρες...

    Αυτή είναι η χώρα που αγαπά περισσότερο τον γυμνισμό

    Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν τη φήμη των πιο...

    Γυναίκα δουλεύει ως μοντέλο χεριών για μεγάλες εταιρείες και βγάζει 2.271 ευρώ την ημέρα

    Μία 35χρονη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, εργάζεται ως μοντέλο χεριών διαφημίζοντας...