Αιγοπροβατοτρόφοι: Αποζημιώσεις για τις πληγείσες περιοχές λόγω ζωονόσων

    Ημερομηνία:

    Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρά σε τροποποίηση της ΚΥΑ για την οικονομική στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων που επλήγησαν από ζωονόσους το 2024, συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ.

    Η νέα ρύθμιση επεκτείνει τα κριτήρια δικαιούχων, περιλαμβάνοντας παραγωγούς των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε μετά τον Ιούλιο 2024 και που είχαν προηγουμένως επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, ώστε η ενίσχυση να υπολογίζεται αναλογικά για το διάστημα που τα ζώα παρέμειναν ζωντανά υπό περιορισμό.

    Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται και οι δαπάνες για ζωοτροφές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, διασφαλίζοντας ότι η βοήθεια φτάνει σε όσους πραγματικά επλήγησαν.

    Τα ποσά ενίσχυσης παραμένουν έως 14 ευρώ ανά ζώο στις πλέον πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

    Η αποζημίωση για τις ζωοτροφές συνδέεται με την παραγωγική δραστηριότητα των εκμεταλλεύσεων, όπως αποτυπώνεται από την παράδοση γάλακτος το 2024, εξασφαλίζοντας ότι η στήριξη κατευθύνεται σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

    Με την απόφαση αυτή ενισχύεται περαιτέρω ο κλάδος της κτηνοτροφίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της πολιτείας να στηρίζει τους παραγωγούς που επλήγησαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...

    Κλέβουν σχεδόν έξι εκατομμύρια λίτρα το χρόνο

    Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμένες επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων...