Σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα ανακαλύφθηκε έπειτα από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην αιγυπτιακή τοποθεσία της αρχαίας Ταπόσιρις. Ο λόγος για μία μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν τοποθετήσει τη χρυσή γλώσσα στη μούμια, ώστε να σιγουρευτούν πως θα μπορούσε να μιλήσει στην μετά θάνατον ζωή σε περίπτωση που συναντούσε τον Όσιρι, τον θεό του Κάτω Κόσμου, όπως αναφέρει το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου σε σχετική ανακοίνωση στις 29 Ιανουαρίου.
Οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ανακάλυψε την μούμια σε έναν από τους 16 τάφους στην Ταπόσιρις Μάγκνα, όπου βρίσκονται ναοί αφιερωμένοι στον Όσιρι και την Ίσιδα, θεά που ήταν και γυναίκα και αδελφή του Όσιρι.
Νωρίτερα οι αρχαιολόγοι είχαν ξεθάψει ένα κουτί με νομίσματα διακοσμημένα με το πρόσωπο της Κλεοπάτρας Ζ’, και συνεπώς εκτιμούν ότι οι ναοί λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.
Οι υπόλοιποι 15 τάφοι, που βρέθηκαν στην περιοχή, χρονολογούνται εξίσου την ίδια περίοδο, δύο χιλιετίες πριν.
Σε έναν από αυτούς τους τάφους εμπεριεχόταν μία άλλη μούμια, γυναικεία αυτή τη φορά, η οποία είχε τοποθετημένο στο κεφάλι της ένα νεκρικό προσωπείο με χαμογελαστή όψη, ενώ είχε κι ένα κόσμημα στο κεφάλι της.