Ακρίβεια: Αυξήσεις – «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα 13 ευρώ το ελαιόλαδο

    Ημερομηνία:

    Η ακρίβεια στα ράφια χτυπά… «κόκκινο», αφού παρατηρείται αλματώδης αύξηση των τιμών σε σειρά βασικών προϊόντων. Μεγάλη ανησυχία σε καταναλωτές και παραγωγούς για το ελαιόλαδο.

    Σε… σπαζοκεφαλιά για γερούς λύτες εξελίσσεται το ζήτημα με τον «καλπάζοντα» πληθωρισμό σε βασικά είδη με την τιμή στο λάδι να αυξάνεται διαρκώς, προκαλώντας τρόμο στην αγορά.

    Το κόστος για τους καταναλωτές είναι ιδιαίτερα βαρύ με τα νοικοκυριά να βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημα να «εξανεμίζεται» και να αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

    Οι αυξήσεις έχουν λάβει μορφή «καταιγίδας». Όχι μονάχα σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά ακόμη και με την περασμένη εβδομάδα. Αναλυτικά, οι συσκευασίες του ενός λίτρου ελαιολάδου φθάνουν ακόμη και τα 13 ευρώ (από 9 ευρώ), ενώ, αυτές των πέντε λίτρων πωλούνται πλέον πάνω από 50 ευρώ (από 20 ευρώ).

    Φλίγκος

    Ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραπτόπουλος, τόνισε ότι παρατηρούνται αυξήσεις άνω του 150%, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα προϊόντα συγκριτικά με πέρυσι.

    Συγκεκριμένα, επεσήμανε μεγάλες αυξήσεις:

    Τα μήλα από 1,10 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3 ευρώ το κιλό.
    Οι ντομάτες από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Τα κολοκύθια από 1,3 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 2,98 ευρώ το κιλό.
    Τα αχλάδια από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Τα νεκταρίνια Νάουσας από 1,6 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Το κουνουπίδι από 2 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλείται εφέτος μέχρι και 3,98 ευρώ το κιλό.

    «Από χέρι σε χέρι, η τιμή των προϊόντων αυξάνεται έως και τέσσερις φορές. Ζητάμε τον έλεγχο της αλυσίδας, από το χωράφι μέχρι το ράφι», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Ραπτόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

    Αυξήσεις δίχως τέλος στο ελαιόλαδο, «καλπάζει» η τιμή του «υγρού χρυσού»

    Αυξήσεις τιμών δίχως τέλος στο ελαιόλαδο σε Ελλάδα και Ευρώπη με την παραγωγή να μειώνεται φέτος αισθητά και να φέρνει ράλι ανατιμήσεων, προκαλώντας ένα ντόμινο προβλημάτων.

    Ήδη οι παραγωγοί δίνουν το λάδι από 8 μέχρι 10 ευρώ με αποτέλεσμα να φτάνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ από 12 μέχρι 16 ευρώ, με παραγωγούς και εμπόρους να κρούουν το καμπανάκι κινδύνου για όσα μέλλουν να γίνουν μέχρι τον χειμώνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Φωτιά στα Σαγέϊκα – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

    ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 ΩΡΑ 15.15. Σε εξέλιξη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί...

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς χάθηκαν 22,7 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις – Οι πέντε μέθοδοι απάτης

    Σοβαρές εστίες διαφθοράς και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος αποκάλυψαν οι έρευνες της...

    ΠΑΤΡΑ: Δίωξη για κακούργημα για τον οδηγό του ΙΧ που σκότωσε τον 27χρονο! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Κρατείται στην Αστυνομία

    Κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο...

    Μύκονος: Σκηνές χάους με Ιταλούς τουρίστες να αντιστέκονται στη σύλληψη και να πλακώνονται με αστυνομικούς

    Με σκηνές σαν από αστυνομική ταινία ήρθαν αντιμέτωποι οι...