Ακρίβεια: Νέες αυξήσεις σε σοκολάτα και καφέ – Πού οφείλονται

    Ημερομηνία:

    Αυξημένος καταγράφηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στη χώρα μας που κυμάνθηκε περί το 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

    Αύξηση παρατηρήθηκε για έναν ακόμη μήνα στις τιμές των τροφίμων, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στο ελαιόλαδο (63,7%), τα φρούτα (11,6%), τα ψάρια (10,6%) και το ρύζι (8,5%), ενώ κατά 12,5% αυξήθηκαν οι τιμές των μεταλλικών νερών – αναψυκτικών και χυμών τροφίμων.

    Νέες αυξήσεις στην τιμή της σοκολάτας

    Στον χορό των ανατιμήσεων έχουν μπει και τα σοκολατοειδή, με τις νέες παραλαβές να φέρνουν νέες αυξήσεις.

    Οι αυξήσεις οφείλονται στο γεγονός πως τα αποθέματα στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη σοκολάτα και τα παράγωγά της (σοκολατάκια, σοκοφρέτες, κρουασάν, πάστες, παγωτά, κλπ) έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα, ήδη από σήμερα, να ξεκινούν νέες αυξήσεις από 10% έως 30%.

    Επιπλέον, μειώνεται η ποσότητα της σοκολάτας από 38 γρ. στα 28 γρ. και «φεύγει» η επικάλυψη της σοκολάτας από τις γκοφρέτες, ως εναλλακτική για τις υψηλές τιμές που θα έρθουν.

    Γιατί έρχεται νέα αύξηση στην τιμή του καφέ
    Στο μεταξύ, ανατιμήσεις αναμένονται και στην τιμή του καφέ λόγω των συνεχών αυξήσεων στις πρώτες ύλες.

    Η αύξηση της τιμής του καφέ Robusta συμπαρέσυρε την τιμή του καφέ Arabica (2,5 δολάρια ανά λίβρα, από τις υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας).

    Παράλληλα, στα ύψη είναι και το λειτουργικό κόστος (αύξηση μισθών, ενοίκια), ενώ και η ένταση στη Διώρυγα του Σουέζ εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι, έχει αυξήσει τα ναύλα και τα ασφάλιστρα.

    Οι εκτιμήσεις για την αύξηση στην τιμή του καφέ, κάνουν λόγο για έως 20% πάνω από τις τωρινές τιμές:

    Φρέντο εσπρέσο (take away): 2 – 2,20€ (σήμερα), 2,40 – 2,60€ (με την αύξηση)
    Φρέντο καπουτσίνο (take away): 2,20 – 2,40€ (σήμερα), 2,60 – 2,90€ (με την αύξηση)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατασχέθηκαν 4,8 τόνοι σάπιου κρέατος στο Καπανδρίτι, λίγο πριν διατεθούν στην αγορά για την Τσικνοπέμπτη

    Στην κατάσχεση 4.780 κιλών κρέατος που κρίθηκε μη ασφαλές για κατανάλωση...

    Το Κατάκολο εκπέμπει SOS: Ο βράχος 40 τόνων συνεχίζει να απειλεί σπίτια – Δεν έχουν τέλος οι κατολισθήσεις

    Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Κατάκολο μετά το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας....

    Αχαϊα: Η απάντηση της Νάντιας Ασκούνη στα “σενάρια” των εκλογών και το ΠΑΣΟΚ

    Εγραψε η πρώην αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Νάντια Ασκούνη: Ενημερώθηκα χθες...

    Εντοπίστηκε στίγμα από το κινητό της Λόρας στο Βερολίνο, έρευνα για το ποια είναι η γυναίκα που το χρησιμοποιεί

    Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση της εξαφάνισης της 16χρονης Λόρας...