Ακρίβεια: Σε ποια είδη καταγράφεται αύξηση στις τιμές ενώ ο πληθωρισμός πέφτει

    Ημερομηνία:

    Αυξήσεις καταγράφηκαν στις τιμές βασικών προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2024 συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2023, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ ακολουθούν τα ορεκτικά και οι σοκολάτες.

    Σε ποια είδη καταγράφονται αυξήσεις

    • Φρέσκα Ψάρια & Θαλασσινά: +8,6%
    • Ορεκτικά, Αλίπαστα: +6,7%
    • Μπισκότα, Σοκολάτες: +5,5%
    • Είδη πρωινού & Ροφήματα: +4,1%
    • Νερά, Αναψυκτικά, Χυμοί: +4,1%
    • Φρέσκα Φρούτα & Λαχανικά: +3,4%
    • Τρόφιμα Παντοπωλείου: +2,3%
    • Γαλακτοκομικά: +1,6%
    • Φρέσκα Κρέατα: +1,6%
    • Έτοιμα Γεύματα: +1,4%

    Νέες αυξήσεις λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή;

    Φλίγκος

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο MEGA, προειδοποίησε για νέες αυξήσεις, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

    «Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη όπως εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή. Πέρα από την ανθρωπιστική της διάσταση, έχει και τον κίνδυνο οικονομικών επιπτώσεων οι οποίες για εμάς θα είναι πολύ έντονες μιας και έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να έχουμε ανατιμήσεις των τιμών των καυσίμων που επηρεάζουν από τις μεταφορές μέχρι και τη λειτουργία επιχειρήσεων, αλλά και την επιβίωση των νοικοκυριών», είπε χαρακτηριστικά.

    «Αν έχουμε αυξήσεις της τιμής του αργού πετρελαίου άρα και αυξήσεις της τιμής στην κατανάλωση του επεξεργασμένου καυσίμου, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε αυξήσεις σε πάρα πολλά προϊόντα γιατί είτε μιλάμε για τη βιομηχανία είτε μιλάμε για τις μεταφορές, τα καύσιμα παίζουν βασικό ρόλο», συμπλήρωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ότι το reunion του «Παρά Πέντε» θα βγει στον αέρα στο τέλος του 2025

    Αποκαλύψεις για το επερχόμενο reunion του «Πάρα - Πέντε»...

    Ανάλυση: Γιατί ο Νετανιάχου προκαλεί ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

    Το Ισραήλ ήταν δεδομένο – ξεκάθαρο και δεδηλωμένο – πως ξεκινώντας...

    Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας σημειώνει τεράστια επιτυχία στα διεθνή charts σε 32 χώρες

    Η Κλαυδία και η «Αστερομάτα» συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν το παγκόσμιο κοινό...

    “Για Όσα Τόλμησα”: Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο της Ελένης Ισπόγλου

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το βιβλιοπωλείο Discover και οι Εκδόσεις Ιβίσκος, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025...