Ακρίβεια: Τα τρία δημοφιλή προϊόντα στα οποία αυξάνονται ξανά οι τιμές

    Ημερομηνία:

    Η εταιρεία Unilever με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές σε απορρυπαντικά και σαπούνια αλλά και σε άλλα προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος εισροών, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

    Η Unilever που παράγει μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες απορρυπαντικών και άλλων προϊόντων, όπως το υγρό καθαριστικό Fairy, το σαπούνι Dove, το παγωτό Ben & Jerry’s, αναμένει ότι ο πληθωρισμός κόστους θα συνεχιστεί το 2023, προβλέποντας καθαρό πληθωρισμό υλικών κατά το πρώτο εξάμηνο περίπου 1,5 δις. ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Για αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει και σε αυξήσεις τιμών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη του κόστους παραγωγής. Ο κλάδος είχε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας των τιμών στις πρώτες ύλες αλλά και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε σε αύξηση του ενεργειακού κόστους.

    ICECAP

    Όπως δήλωσε επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών, Graeme Pitkethly, οι αυξήσεις των τιμών θα συνεχιστούν το δεύτερο εξάμηνο.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, oρισμένες εταιρείες στην Ευρώπη είπαν ότι ενδέχεται να χαλαρώσουν τις αυξήσεις των τιμών που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια, καθώς το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και άλλων πρώτων υλών έχει χαλαρώσει, παρέχοντας ενδεχομένως κάποια ανακούφιση στους καταναλωτές.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος χτύπησαν με καμουτσίκι και ρόπαλο ανήλικους που έπαιζαν μπάλα

    Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στο Ρέθυμνο όταν δύο άντρες, πατέρας και...

    Οι εταιρείες που δεν έχουν πουλήσει ούτε ζάντα στην Ελλάδα

    Πρόκειται κυρίως για εξειδικευμένα ή υπερπολυτελή brands, αλλά και...

    Έθιμα και 5 συνταγές για τη Μεγάλη Παρασκευή

    Η ημέρα της απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη...

    Μέχρι το 2050 η παραγωγή τροφής θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70%

    Μέχρι το 2050, ο αγροδιατροφικός τομέας θα πρέπει να τρέφει 40%...