Αλέξης Γεωργούλης: Κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής – Πιθανόν τον Ιούνιο η άρση ασυλίας του

    Ημερομηνία:

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά, μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του ευρωβουλευτή για βιασμό και ξυλοδαρμό.  

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν. Χθες, έστειλε και τρίτη επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

    Αυτήν τη φορά, ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Στην επιστολή, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δε συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

    Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης (25.04.2023) ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με την σχετική συζήτηση να αναμένεται τον Ιούνιο.

    Οι πιθανές συνεδριάσεις στις οποίες θα μπορούσε να συζητηθεί η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη είναι οι έκτακτες συνεδριάσεις στις 23 και 24 Μαΐου και η τακτική συνεδρίαση στις 30 Μαΐου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν αδύνατον με δεδομένο ότι όλα τα έγγραφα σχετικά με την άρση ασυλίας πρέπει να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να προετοιμαστούν οι ευρωβουλευτές.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για το πότε μπορεί να γίνει η πρώτη συζήτηση για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...

    Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον υπεύθυνο του μπαρ

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα οξείας μέθης, οδηγήθηκαν τα ξημερώματα...

    Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Πάτρα

    Οι πολύ σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Αχαΐας και...
    Best Shop