«Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

    Ημερομηνία:

    Η άνοδος στην τιμή του ελαιόλαδου έχει αυξήσει αισθητά το κόστος παρασκευής της παραδοσιακής παέγια στην Ισπανία, το οποίο πλέον ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

    Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη του Bloomberg, ο οποίος υπολογίζει το κόστος των υλικών του συγκεκριμένου μεσογειακού πιάτου, το άλμα υπολογίζεται στο +18,3% για τον Αύγουστο, επιταχύνοντας από το +15% του Ιουλίου.

    «Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

    Η συγκεκριμένη αύξηση είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τον γενικό δείκτη τιμών της ιβηρικής χώρας, ο οποίος ανήλθε στο +2,4%. Οι τιμές τροφίμων, δε, διαμορφώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο +10,5%.

    Το ελαιόλαδο ηγείται αυτής της ανόδου, έχοντας εκτοξευτεί κατά 53% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο, ως απόρροια της παρατεταμένης ξηρασίας.

    «Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

    Ενόσω ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από τα διψήφια επίπεδα του 2022, το κόστος παρασκευής της παέγια συνιστά μια ηχηρή υπενθύμιση για τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών σε καθημερινά αγαθά πρώτης ανάγκης.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία θα διαμορφωθεί στο 3,6% το 2023, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σ’ όλη την Ευρώπη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου (Φώτο)

    Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάπλαση των συντριβανιών της...

    Γλυκά Νερά: Τον ξυλοκόπησαν και τον βασάνισαν για χρέος από διακίνηση κάνναβης – Eτών 16 το θύμα

    Θύμα αρπαγής και άγριων βασανιστηρίων έπεσε ένας 16χρονος στην...

    Λάκης Γαβαλάς: Catwalk με μοντέλα του GNTM, παρούσα η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

    Στον παλμό της Athens Fashion Week οι θιασώτες της...