«Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

Ημερομηνία:

Η άνοδος στην τιμή του ελαιόλαδου έχει αυξήσει αισθητά το κόστος παρασκευής της παραδοσιακής παέγια στην Ισπανία, το οποίο πλέον ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη του Bloomberg, ο οποίος υπολογίζει το κόστος των υλικών του συγκεκριμένου μεσογειακού πιάτου, το άλμα υπολογίζεται στο +18,3% για τον Αύγουστο, επιταχύνοντας από το +15% του Ιουλίου.

«Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

Η συγκεκριμένη αύξηση είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τον γενικό δείκτη τιμών της ιβηρικής χώρας, ο οποίος ανήλθε στο +2,4%. Οι τιμές τροφίμων, δε, διαμορφώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο +10,5%.

Το ελαιόλαδο ηγείται αυτής της ανόδου, έχοντας εκτοξευτεί κατά 53% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο, ως απόρροια της παρατεταμένης ξηρασίας.

«Αλμυρή» η παέγια στην Ισπανία – Ράλι 53% στην τιμή του ελαιόλαδου

Ενόσω ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από τα διψήφια επίπεδα του 2022, το κόστος παρασκευής της παέγια συνιστά μια ηχηρή υπενθύμιση για τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών σε καθημερινά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία θα διαμορφωθεί στο 3,6% το 2023, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σ’ όλη την Ευρώπη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Ενταση στην Ερμού για τα έργα! “Θα καλέσω την Αστυνομία”! Αιφνιδιάστηκαν άπαντες

Μια…απρόσµενηεξέλιξη περίµενε, χθες το πρωί, καταστηµατάρχες, οδηγούς,αλλά και πεζούς,...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20-8-2026

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ-ΕΥΔΟΚΙΑ (χήρα) ΒΑΣ. ΤΣΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 85 Κηδεύουμε την Τετάρτη 19-8-2026...

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε η Madonna για τα γενέθλιά της στην Κέρκυρα

H Madonna "ανέβασε" φωτογραφίες από τα γενέθλιά της στην...