Αλβανία: Μεσίστιες οι σημαίες – Ημέρα εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη

    Ημερομηνία:

    Μεσίστια ήταν χθες η αλβανική σημαία στα κρατικά και δημόσια ιδρύματα της χώρας διότι με απόφαση της κυβέρνησης η 5η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

    Σε πολλές πόλεις της χώρας οι πολίτες άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Στην Κορυτσά οι κάτοικοι της πόλης άναψαν κεριά έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό και το ίδιο επαναλήφθηκε και στην πόλη των Αγίων Σαράντα.

    Εκατοντάδες Έλληνες και Αλβανοί, μαθητές, δάσκαλοι και απλοί πολίτες μετέβησαν στο προαύλιο του σχολείου της κοινότητας Δερβιτσάνης για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για τα θύματα στα Τέμπη.

    Ευχαριστήριο μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αλβανία

    «Ένα θερμό ευχαριστώ στην κυβέρνηση της Αλβανίας, τα κρατικά και δημόσια ιδρύματα και τις διπλωματικές της αποστολές που τίμησαν τα θύματα της τραγικής σύγκρουσης του τρένου στα Τέμπη κατεβάζοντας τις σημαίες τους μεσίστιες, αυτή την ημέρα πένθους» αναφέρε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων από την Αλβανία», προσθέτει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φανταστική συνταγή για θρεπτική κοτόσουπα με λεμόνι

    Η κοτόσουπα με λεμόνι είναι ένα κλασικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό...

    Αυτά είναι τα ζώδια που δεν τα παρατάνε ποτέ

    Μερικές φορές, η επιμονή στην άποψή μας μπορεί να...

    Στο Νοσοκομείο Ρίου 48χρονη! Ηπιε χάπια, διεκομίσθη στα Καλάβρυτα… και έπεσε από παράθυρο

    Σοκαριστικό περιστατικό με διπλή απόπειρα αυτοκτονίας, αναστάτωσε χωριό των...

    Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο...