Αλυκές Μεσολογγίου: Η συγκομιδή του αλατιού… από ψηλά (βίντεο)

Ημερομηνία:

Το αλάτι, ο «λευκός χρυσός» της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού – Μεσολογγίου, που καλύπτει σχεδόν την μισή πανελλήνια παραγωγή και αποτελεί ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής, δεν επηρεάστηκε από την φετινή ανομβρία.

Στις αλυκές Μεσολογγίου – Αιτωλικού, το αλάτι συλλέγεται και συγκεντρώνεται ολόλευκο και καθαρό σε μικρούς σωρούς.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλύσεως, μεταφέρεται με την βοήθεια μεταφορικής ταινίας στις υπαίθριες αποθήκες, σχηματίζοντας αλατοσωρούς, μία εικόνα που εντυπωσιάζει όσους περάσουν από το σημείο.

Αλυκή - Μεσολόγγι - Αλάτι

Όπως επεσήμανε ο Γεώργιος Κωστοπουλος, Διευθυντής της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, “Το καλοκαίρι ήταν αρκετά ευνοϊκό για εμάς, δηλαδή είχε υψηλες εξατμίσεις, ζέστη και είχε ελάχιστες βροχωπτωσεις. Η παραγωγή στην Ελλάδα είναι 200.00 με 230.000 τόνους αλάτι ετησίως. Περίπου η μισή παραγωγή βγαίνει στο Μεσολόγγι”.

Η συγκομιδή του αλατιού ολοκληρώνεται ετησίως γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

Παρακολουθήστε βίντεο με εναέριες λήψεις του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη:

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

 Κλειστή σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών για την κρουαζιέρα

 Κλειστή σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος...

Δυτική Αχαΐα: Κλειστό για τρεις ημέρες το Νηπιαγωγείο Λάππα

Κλειστό για τρεις ημέρες θα παραμείνει το Νηπιαγωγείο Λάππα...

Καρκίνος: Μία εξέταση αίματος για 13 μορφές της νόσου – Η μεγάλη δοκιμή σε 20.000 ασθενείς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%ad%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-13-%ce%bc%ce%bf%cf%81/