Αμβλώσεις: Το Κάνσας ψήφισε τη διατήρησή τους – «Καλωσόρισε» το αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν

    Ημερομηνία:

    Οι ψηφοφόροι στο Κάνσας, αποφάσισαν χθες Τρίτη να διατηρηθεί το δικαίωμα στις αμβλώσεις, στην πρώτη τέτοια διαδικασία για το ζήτημα αυτό αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφασή που την κατοχύρωνε σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

    Οι εκλογείς του Κάνσας απέρριψαν την πρόταση αναθεώρησης του πολιτειακού Συντάγματος που θα αντικαθιστούσε το υπάρχον κείμενο στον θεμελιώδη νόμο και θα άνοιγε τον δρόμο είτε για αυστηρότερους περιορισμούς των αμβλώσεων είτε για απαγόρευση.

    Το 62% των ψηφοφόρων απέρριψε την πρόταση, ενώ το 38% την υποστήριξε, με το 78% των προβλεπόμενων ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

    Αμβλώσεις: Το Κάνσας ψήφισε τη διατήρησή τους – «Καλωσόρισε» το αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν

    «Καλωσόρισε» την ψηφοφορία ο Μπάιντεν

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το αποτέλεσμα. Έκρινε ότι η νίκη των υπερασπιστών του δικαιώματος στην άμβλωση στο Κάνσας, βαθιά συντηρητική πολιτεία, δείχνει πως «η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν πρόσβαση» σε επεμβάσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

    «Το Κογκρέσο θα όφειλε να ακούσει τη βούληση του αμερικανικού λαού και να αποκαταστήσει τις πρόνοιες» που ακύρωσε τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο, αναιρώντας την απόφασή του στην υπόθεση Roe v. Wade (1973) με την οποία κατοχυρώθηκε το δικαίωμα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

    Η χθεσινή διαδικασία ήταν το πρώτο δημοψήφισμα σε πολιτειακό επίπεδο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί. Παρακολουθήθηκε στενά, καθώς θεωρείται πρώιμος δείκτης για το εάν και κατά πόσον το ζήτημα της άμβλωσης θα κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση Τραμπ-Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο: Συζήτησαν και για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Ντόναλντ...

    Αλίκη Βουγιουκλάκη: Προς πώληση το σπίτι της στην οδό Στησιχόρου για 4 εκατ. ευρώ

    Το διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου, το ιστορικό σπίτι όπου...

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...