Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση στους δικαιούχους -Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

    Ημερομηνία:

    Η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου και οι δικαιούχοι διεκδικούν ποσά που, υπό περιπτώσεις, ξεπερνούν τις 11.000 ευρώ. Για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τα αναδρομικά κληρονόμων υπάρχει τέσσερα βασικά σημεία που χρήζουν προσοχής.

    Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πάρουμε στην ΕΡΓΑΝΗ το πρώτο κύμα των αιτήσεων» επισημαίνοντας πώς αν έχουν συμπληρωθεί «θα τους πληρώσουμε ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο».

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι κληρονόμοι που δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για τα αναδρομικά λόγω μη συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περιθώριο να τα καταθέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

    Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, όπως είπε, καλύπτονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Οσοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία θα λάβουν φέτος διπλό το ποσό στα τέλη Δεκεμβρίου.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 9 φράσεις που λένε συχνά οι άνθρωποι όταν είναι βαθιά δυστυχισμένοι στις σχέσεις τους

    Όλες οι σχέσεις έχουν τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματά...

    Αρωματικές κρέμες και αριστοκρατικά ρυζόγαλα: Ένα ανθολόγιο θαλπωρής

    Το ρυζόγαλο και η κρέμα είναι επιδόρπια για κυριακάτικα απογεύματα. Όχι,...

    Γίνεται να ανέβεις στο Έβερεστ με κοντομάνικο; Το σημείο που έχει +35

    Γίνεται να ανέβεις στο Έβερεστ με κοντομάνικο;! Μάλλον όχι,...

    Τρεις μύθοι για τη γυναικεία ερωτική ευχαρίστηση

    Οταν πρόκειται για το σεξ, υπάρχει παντού παραπληροφόρηση, αλλά κανένας...