Αναγνωστοπούλου – Μάρκου: Κοινοβουλευτική αναφορά για τα χειρουργεία στον “Άγιο Ανδρέα”

    Ημερομηνία:

    Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό Υγείας, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ  κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή των διευθυντών των κλινικών του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πατρών “Αγ. Ανδρέας” με θέμα την περαιτέρω συρρίκνωση του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πατρών “Αγ. Ανδρέας”.

    Η συμπίεση και η μείωση των χειρουργικών κλινικών, λόγω της αύξησης των νοσηλευόμενων Covid ασθενών,  δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νοσηλείας των χειρουργικών ασθενών, ενώ η μονομερής  εφαρμογή της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών στο ΓΝ Πατρών “Άγιος Ανδρέας “, χωρίς  να διενεργείται καμία  περαιτέρω μείωση στο ΠΓΝΠ,  δημιουργεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

    Η επιμονή της 6 ης ΥΠΕ να μην λαμβάνει υπόψη τις τοποθετήσεις των διευθύνσεων των κλινικών του νοσοκομείου, αλλά και η  πρόσφατη οδηγία/εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου για περαιτέρω μείωση των χειρουργικών κλινών, με αντίστοιχη επικείμενη μείωση των χειρουργικών αιθουσών και των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, οδηγούν ουσιαστικά στο κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων  του νοσοκομείου.

    Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου και η, δια της ολισθήσεως, μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής. Οι διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πατρών “Αγ. Ανδρέας” ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση της για περαιτέρω μείωση των χειρουργικών κλινών και να βρεθούν άλλες πρόσφορες λύσεις, χωρίς επί της ουσίας να διαλυθεί το Νοσοκομείο.

    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, ενταγμένα σε ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης, αλλιώς η μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κέντρο Υγείας με λίγες δευτεροβάθμιες λειτουργίες είναι δεδομένη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάολα ήρθε στην Πάτρα και έκανε… ζημιές – ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

    Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίστηκε η Πάολα στην...

    Αναβίωση της Αδελφοποίησης Κερύνειας Αιγιαλείας – Κερύνειας Κύπρου

    Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Κερύνεια του...

    Τις «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

    Τη θεατρική παράσταση «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου...

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην νήσο Πόντσα

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην...