Αναγνωστοπούλου: “Εμπόδια και καθυστερήσεις στην έκδοση φοιτητικής βίζας σε φοιτητές χωρών εκτός ΕΕ και ΕΟΧ”

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση της βουλευτή Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου:

    Οι μεγαλεπήβολες διακηρύξεις του υπουργείου Παιδείας, για τη «διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» στο επίκεντρο της στρατηγικής για την δημιουργία μιας «σύγχρονης, εξωστρεφούς και δυναμικής Ελλάδας» συναντούν στην πράξη εμπόδια από τις πρακτικές και τις απαιτήσεις των ελληνικών προξενικών αρχών.

    Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα και τα εμπόδια που συναντούν οι αλλοδαποί φοιτητές -εκτός ΕΕ και ΕΟΧ- ως προς την έκδοση φοιτητικής βίζας προκειμένου να ενταχθούν σε ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.Οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι ελληνικές προξενικές αρχές στις τρίτες χώρες, δυστυχώς  δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στους εν λόγω φοιτητές, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να λάβουν την φοιτητική βίζα, και ως εκ τούτου να διακόπτουν τις σπουδές τους και να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν καταβάλει για την εγγραφή τους στο εκάστοτε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

    Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών και ζητώ απαντήσεις ως προς τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Τι κατέθεσε ο πυροσβέστης – προπονητής για την κατηγορία για ασέλγεια σε ανήλικη

    Μέσω υπομνήματος κατέθεσε ο εν ενεργεία πατρινός πυροσβέστης και...

    ΠΑΤΡΑ – ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ: Αυτό και αν είναι παρκάρισμα!

    Η φωτογραφία ανέβηκε τις προάλλες στα social media. Είναι...

    Με Μπάκα και Μαρκέτο το κόμμα Κασσελάκη

    Ο Θέμης Μπάκας «τρέχει» ουσιαστικά το κόμμα Κασσελάκη (Κίνημα...

    Πάτρα: Προσοχή στα μεταλλικά φρεάτια

    Πατάς ένα από αυτά τα μεταλλικά φρεάτια που συναντάς...
    Best Shop