Αναγνωστοπούλου: “Εμπόδια και καθυστερήσεις στην έκδοση φοιτητικής βίζας σε φοιτητές χωρών εκτός ΕΕ και ΕΟΧ”

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση της βουλευτή Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου:

    Οι μεγαλεπήβολες διακηρύξεις του υπουργείου Παιδείας, για τη «διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» στο επίκεντρο της στρατηγικής για την δημιουργία μιας «σύγχρονης, εξωστρεφούς και δυναμικής Ελλάδας» συναντούν στην πράξη εμπόδια από τις πρακτικές και τις απαιτήσεις των ελληνικών προξενικών αρχών.

    GLEARNET

    Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα και τα εμπόδια που συναντούν οι αλλοδαποί φοιτητές -εκτός ΕΕ και ΕΟΧ- ως προς την έκδοση φοιτητικής βίζας προκειμένου να ενταχθούν σε ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.Οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι ελληνικές προξενικές αρχές στις τρίτες χώρες, δυστυχώς  δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στους εν λόγω φοιτητές, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να λάβουν την φοιτητική βίζα, και ως εκ τούτου να διακόπτουν τις σπουδές τους και να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν καταβάλει για την εγγραφή τους στο εκάστοτε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

    Φλίγκος

    Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών και ζητώ απαντήσεις ως προς τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξεκινούν σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ και στα νοσοκομεία

    Ξεκινούν σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ...

    4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας: Open Day: Scouts Luna Park

    Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας γνωστοποιεί με ανακοίνωση του, τη διοργάνωση...

    Αχαΐα: Αυτή θα ήταν η κατανομή των εδρών με βάση το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου 2025

    Μια νέα ανάλυση δημοσκοπήσεων με την εκτίμηση κατανομής εδρών ανά εκλογική...

    Πάτρα: Συμμορία ρομά χτύπησε άσχημα δύο 15χρονα – Επεισόδιο μέσα σε σχολείο

    Νέα περίπτωση βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους, το βράδυ της...