Αναρχικοί από Πάτρα και Αγρίνιο στο πλευρό του 17χρονου που έκαψε το βαν της ΕΛ.ΑΣ. – Δρακόντεια μέτρα στο Δικαστήριο Μεσολογγίου

    Ημερομηνία:

    Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να απολογηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία, ο 17χρονος που κατηγορείται για τον εμπρησμό υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου. Το Δικαστικό Μεγαρο έχει αποκλειστεί με κόκκινη κορδέλα ενώ θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. γιατί έχει γίνει πρόσκληση για συγκέντρωση αναρχικών. 

    Αναρχικοί από Πάτρα και Αγρίνιο στο πλευρό του 17χρονου που έκαψε το βαν της ΕΛ.ΑΣ. - Δρακόντεια μέτρα στο Δικαστήριο Μεσολογγίου

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:

    Συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Φλίγκος

    Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του ανήλικου συλληφθέντα για παραμέληση της εποπτείας του.

    Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία και δεδομένα, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των στοιχείων του 17χρονου κατηγορούμενου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αιτωλοακαρνανίας / Παράλληλη έδρα Μεσολογγίου.

    Ειδικότερα, ο 17χρονος στις 11/10/2024 τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, επιβαίνοντας σε ποδήλατο, φέροντας σακίδιο πλάτης και φορώντας κουκούλα, προσέγγισε χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων και τοποθέτησε σε σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα, αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από -1- φιαλίδιο υγραερίου και πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, τον οποίο πυροδότησε, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο υπηρεσιακό όχημα.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    -183- φέιγ-βολάν, -91- φυλλάδια, -3- πανό,-1- αφίσα
    -1- ποδήλατο
    -1- σακίδιο πλάτης,
    -13 μεταλλικά σπρέι, -2- μεταλλικά κουτιά, -3- πινέλα και -1- κατσαβίδι
    -1- φορητό υπολογιστή, -2- τάμπλετ, -4- κινητά τηλέφωνα, -1- φορητή μπαταρία (πάουερ μπανκ)  και -2- φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb)
    Ατζέντα, βιβλία, κάρτες-φωτογραφίες, εφημερίδα, σελίδες από τετράδιο και ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις, περιοδικό, αυτοκόλλητα
    -1- ζακέτα με κουκούλα και -1- κοντομάνικο μπλουζάκι

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο …τζαμπατζής οδηγός το έσκασε από το βενζινάδικο

    Πήγε σαν κύριος να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου...

    Παρεμβάσεις στην εικόνα εισόδου στο Αίγιο

    Βάρος στον καλλωπισμό της ανατολικής εισόδου του Αιγίου έχει...

    Kι άλλο περιστατικό με σοβάδες – Ζημιές σε ΙΧ στην Αγυιά

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με την πτώση σοβάδων...

    Παραλίες Αιγιάλειας: Ποια Εταιρία πήρε τη δουλειά με τους ναυαγοσώστες

    Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές...