Σε δύσκολη θέση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες εξαιτίας των ανατιμήσεων στις τιμές, ακόμη και στο κρέας. Ειδικά το μοσχάρι, έχει ξεπεράσει πλέον τα 16 ευρώ το κιλό, με επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν φόβους ότι δεν αποκλείεται να «σκαρφαλώσει» ακόμα και στα 20 ευρώ. Παρόμοια είναι η εικόνα σε γάλα και τυροκομικά, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό του μέσου καταναλωτή.
Οι αυξήσεις αποδίδονται σε σειρά παραγόντων, όπως οι ζωικές ασθένειες που επηρέασαν την παραγωγή αιγοπροβάτων, οι αυξημένες ενεργειακές δαπάνες και η διεθνής τιμή των κρεάτων, που πιέζει προς τα πάνω τις εγχώριες τιμές.
Οι μέσες τιμές που καταγράφονται σήμερα στην αγορά είναι οι εξής:

Μοσχάρι: 16€/κιλό
Αρνί/Κατσίκι: 15€/κιλό
Χοιρινό: 7-9€/κιλό
Κοτόπουλο: 4-7€/κιλό
Η ανοδική τάση δεν περιορίζεται στο κρέας. Τα γαλακτοκομικά εμφανίζουν επίσης αισθητές αυξήσεις:
Γάλα: 1,70–1,90€/λίτρο
Γιαούρτι: 2,60–6€/κιλό
Φέτα: 12,30–15€/κιλό
Γραβιέρα: 15–25€/κιλό
Οι καταναλωτές αναγκάζονται σε περικοπές με την αγορά να προειδοποιεί ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος από τον προηγούμενο, καθώς οι αυξήσεις τιμών φαίνεται πως μόλις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν με νέα ένταση.