Αναβάθμιση της Ελλάδας στην κατάταξη για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

    Ημερομηνία:

    Την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κατέγραψε η ετήσια  κατάταξη της ILGA-Europe.

    Η εν λόγω μέτρηση χαρτογραφεί κάθε χρόνο τη νομική και πολιτική πραγματικότητα αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις χώρες της Ευρώπης, και φέτος τοποθετεί την Ελλάδα στην 13η θέση ανάμεσα σε 49 ευρωπαϊκά κράτη.

    Με αφορμή τη δημοσίευση του χάρτη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης υπογραμμίζει την πρόοδο της χώρας μας.

    «Η Ελλάδα ανεβαίνει δεκα μονάδες σε δύο χρόνια στην ετήσια κατάταξη της @ILGAEurope για την προστασία των #ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Είναι 13η από 49 χώρες στην Ευρώπη, υψηλότερα από Γερμανία, Αυστρία και Ιρλανδία» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

    Προκειμένου να δημιουργήσει την κατάταξη των χωρών, η ILGA-Europe εξετάζει τους νόμους και τις πολιτικές σε 49 χώρες χρησιμοποιώντας 74 κριτήρια, τα οποία κατανέμονται σε επτά θεματικές κατηγορίες: ισότητα και μη διάκριση, οικογένεια, εγκλήματα μίσους και ρητορική μίσους, νομική αναγνώριση του φύλου, σωματική ακεραιότητα των intersex, κοινωνία των πολιτών και άσυλο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα στη Λακκόπετρα η κηδεία της 6χρονης – Δεν τα κατάφερε…

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6 ετών...

    Ανεξέλεγκτη η δράση του παράνομου τζόγου: Δεκάδες λέσχες εντοπίζονται σε Αττική και επαρχία

    Οι παράνομες λέσχες παιγνίων στην Αττική ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Σε υπόγεια, αποθήκες...

    Νεκρός γνωστός γιατρός που έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής

    Τραγωδία σημειώθηκε στην Ξάνθη, καθώς ένας άνδρας 65 περίπου ετών...