Αναβλήθηκε η δίκη των ακτιβιστών που είχαν «μπουκάρει» με σημαία Θιβέτ στην Αρχαία Ολυμπία

    Ημερομηνία:

    Για την 9η Νοεμβρίου 2023 ορίστηκε χθες η δίκη των τριών ακτιβιστών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου, που αναβλήθηκε ξανά λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Οι τρεις ακτιβιστές, μια Αμερικανίδα, μια Θιβετιανή και ένας Άγγλος κατηγορούνται για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της φθοράς μνημείου από κοινού (με την αλλοίωση μορφής μνημείου).
    Ειδικότερα, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου του 2021 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, πριν από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αιφνιδιάζοντας την αστυνομία, οι ακτιβιστές είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν στον ναό της Ήρας κρατώντας τη σημαία του Θιβέτ, την ώρα που άναβε το φως στα χέρια της Πρωθιέρειας.
    Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας είχε σταθεί τότε η αφορμή για να διαμαρτυρηθούν για τη χρόνια καταπίεση που δέχεται το Θιβέτ από την Κίνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Φραντζέσκα που… έκλεψε τις εντυπώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%ba%ce%bb/

    Αιγιάλεια: Η Γιορτή της Μητέρας στον Ελαιώνα – ΦΩΤΟ

    «Μάνα, Μητέρα, Μαμά – η κλωστή που δεν κόβεται!»...

    ΠΑΤΡΑ: Ερχεται ο Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Αχαΐας

    Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: Μεγάλη η προσφορά εργασίας -Ψάχνουν εργαζόμενους… με το κυάλι

    Πιο έντονο από κάθε άλλη χρονιά είναι το πρόβλημα...