Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί με τους συναδέλφους του Θανάση Ζεμπίλη, Γιάννη Παππά και Γιάννη Οικονόμου, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της διαμόρφωσης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανδρέα Κατσανιώτη, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η περιφέρεια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έμφαση στην ανάγκη υιοθέτησης μέτρων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα και τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της μείωσης της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα, με υπολογισμό βάσει των πραγματικών οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς και η κατάργηση ή σημαντική μείωσή της για τις ατομικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς.
Μετά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε:
«Η ανάπτυξη αποκτά πραγματική αξία μόνο όταν φτάνει στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία. Γι’ αυτό, στη συνάντησή μας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, των ελεύθερων επαγγελματιών και της περιφέρειας.
Πιστεύω σε μια οικονομία που υπηρετεί την παραγωγή και επιβραβεύει τη συνέπεια. Δεν είναι δίκαιο να επιβαρύνονται περισσότερο όσοι εργάζονται με διαφάνεια, επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε ένα δικαιότερο και απλούστερο φορολογικό πλαίσιο, με ουσιαστικά κίνητρα για την επιχειρηματικότητα.
Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη ρευστότητα και καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.


