ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Μέσα στο καταχείμωνο και τις γιορτές ελαχιστοποίησαν τις ώρες θέρμανσης στο νοσοκομείο Κατερίνης»

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Εν μέσω χειμώνα και εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μειώθηκαν οι ώρες θέρμανσης στο Γ.Ν. Κατερίνης;» κατέθεσαν δεκαέξι (16) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

    Στην ερώτηση, αφού περιγράφεται σε αδρές γραμμές η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία με ευθύνη της κυβέρνησης έχει περιέλθει το ΕΣΥ, αναδεικνύεται το θέμα που προκύπτει από απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου 2024 της τεχνικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Κατερίνης  που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με την οποία «για όσο θα διαρκούν αυτές οι καιρικές συνθήκες» η θέρμανση θα λειτουργεί μόνο τεσσερισήμισι ώρες το εικοσιτετράωρο (7-8:30 π.μ., 14:30-16:00 μ.μ. και 22:30-24:00 μ.μ.).

    Και όλα αυτά πού; Στην Κατερίνη, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, που όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, ακόμη και αν τη διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες είναι καλές για την εποχή μόλις πέφτει ο ήλιος επικρατεί παγωνιά. Και το κυριότερο, όλα αυτά στη μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα της Πιερίας στην οποία απευθύνεται η πλειονότητα των κατοίκων της.

    Η ερώτηση θέτει το άμεσο επίδικο που είναι η άμεση ανάκληση της απόφασης αν αυτή είναι σε ισχύ, για να υπάρξουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Επιπλέον, ζητείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διευκρινίσει αν υπάρχει κεντρική οδηγία περικοπών στη θέρμανση, τη στιγμή που διατείνονται ότι αυξάνουν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, πράγμα ουσιαστικά ψευδές, αφού μειώνονται σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας, μέσα σε συνθήκες νοσηλείας και εργασίας που αρμόζουν σε ένα ανεπτυγμένο δυτικό κράτος ανταποδοτικό προς τους πολίτες του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Που ετοιμάζει ο Δήμος λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα

    Καθαρή Δευτέρα στην Πάτρα με χαρταετούς, χορούς, μουσική τραγούδι...

    Καρυστιανού: Κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών

    Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται κατά του Αρείου Πάγου στη νεότερη ανάρτησή...

    Πόσο υγιεινές είναι τελικά οι μπανάνες και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη ζάχαρη που περιέχουν

    Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που καταναλώνεται...

    Ελένη Αντωνίου: Στην κορυφή της ευρωπαϊκής διαιτησίας

    Η Ελένη Αντωνίου, από την ΕΠΣ Αχαΐας, δεν είναι απλώς...