Ανδρέας Τσώκος: «Έμπρακτη στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Αχαΐα»

    Ημερομηνία:

    Συνάντηση του πολιτευτή ΝΔ Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με την Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κατερίνα Πατσογιάννη

    Με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Πατσογιάννη συναντήθηκε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος. Ο Ανδρέας Τσώκος συζήτησε τη Γενική Γραμματέα για τις ευρύτερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το έργο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο κρίσιμο αυτό κοινωνικό πεδίο, για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενδοοικογενειακή βία ιδιαίτερα στην Αχαΐα.

    Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος αναφέρει: «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα διακρίσεων, ώστε να αποφύγουμε ακόμα και τα ακραία, δυστυχώς, περιστατικά βίας. Στη συνάντησή μας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το μείζον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας το οποίο, δυστυχώς, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και χρήζει ουσιαστικής αντιμετώπισης. Κατά τη συζήτησή μας είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του δικτύου των κοινωνικών δομών, προκειμένου να στηριχθούν τα θύματα, γυναίκες και παιδιά, ειδικότερα δε ό,τι αφορά την περιοχή της Αχαΐας. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις δομές στην περιοχή μας:

    • στο Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας έχουν απευθυνθεί 2.196 θύματα και έχουν λάβει στήριξη

    • στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δ. Πατρέων έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 103 γυναίκες και 133 παιδιά. Σήμερα, σε σύνολο 20 κλινών, είναι κατειλημμένες οι 19, για την φιλοξενία γυναικών με τα παιδιά τους.

    Επιπλέον, αυτό το διάστημα «τρέχει» το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εργαζομένωνεπιχειρήσεων σε θέματα διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων με μεγάλη ανταπόκριση.

    Ήδη πάνω από 50.000 εργαζόμενοι έχουν λάβει από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πιστοποιητικά ολοκλήρωσης, μέσω της πλατφόρμας inclusion.apps.gov.gr που παρέχει στους πρώτους 80.000 δικαιούχους επίδομα 100 ευρώ.

    Κλείνοντας, καταλήξαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την στήριξη και την συνέχιση των δράσεων προς όφελος των θυμάτων των διακρίσεων.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί με επιτυχία σημαντικές πρωτοβουλίες που απαντούν σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, για την αντιμετώπισή τους.

    Συνεχίζουμε, με απτά αποτελέσματα, να δίνουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι Έλληνες ψηφίζουν «ναι» στην ευθανασία: 7 στους 10 θέλουν να νομιμοποιηθεί

    Ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής...

    Τράπεζα Πειραιώς: «Χαράτσι» στα ΑΤΜ – Πώς οι πελάτες πληρώνουν το τίμημα της πώλησης

    Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να πωλήσει το...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/7/2025

    10:30 Novasports Start WTA 250 Ιάσιο 10:45 COSMOTE SPORT 5...