Ανήλικη κατέληξε από τροφική δηλητηρίαση

    Ημερομηνία:

    Ένα 12χρονο κορίτσι πέθανε και επτά ακόμη παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που ξέσπασε σε μια πόλη της βόρειας Γαλλίας.

    Τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται στις 12 Ιουνίου στο Σεν-Κεντέν και γύρω από αυτό, με τα παιδιά να μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες. Η αιτία της επιδημίας δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, καθώς τα παιδιά, ηλικίας 1-12 ετών, δεν πιστεύεται ότι ανήκαν στις ίδιες ομάδες.

    Το κορίτσι πέθανε τη Δευτέρα από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) και συνδέεται με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τον τοπικό νομάρχη. Η πιο κοινή αιτία της λοίμωξης είναι το βακτήριο E. coli.

    Το τελευταίο κρούσμα αναφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την περιφερειακή υγειονομική αρχή στο Hauts-de-France. Και τα οκτώ παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα από το πεπτικό σύστημα, όπως αιματηρή διάρροια, και πέντε από αυτά είχαν εμφανίσει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, ανέφερε η αρχή.

    Οι υγειονομικές αρχές διεξάγουν βιολογική ανάλυση σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το βακτηριακό στέλεχος που εμπλέκεται σε κάθε περίπτωση. Είπαν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι τα παιδιά έτρωγαν μαζί και έχουν αποκλείσει τυχόν προβλήματα με το τοπικό νερό βρύσης, το οποίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόση και για όλους τους καθημερινούς σκοπούς».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καταγγελία από το “Κίνημα Δημοκρατίας”: Κλείνουν τα ΕΛΤΑ στη Χαλανδρίτσα

    Το Κίνημα Δημοκρατίας και η Δημοτική Οργάνωση Πάτρας –...

    Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 52χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο στα Χανιά

    Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν...

    Πάτρα: Αυξημένη ζήτηση για καυσόξυλα – Οι τιμές αλλά και η διαθεσιμότητα

    Αυξημένο ενδιαφέρον για καυσόξυλα καταγράφεται φέτος στην Πάτρα, με...