Ανησυχία στο Ακταίο για τις δεξαμενές – Καύσιμα ή οικόπεδα;

    Ημερομηνία:

    Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της κοινότητας του Ακταίου, που εκφράζουν φόβους για επικείμενη επαναλειτουργία μετά από χρόνια, των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων καυσίμων που βρίσκονται σε επαφή με τον οικισμό.

    Οι εγκαταστάσεις μεταβιβάστηκαν σε άλλη εταιρεία πετρελαιοειδών, τη RODOGAS η οποία κατάφερε να ανανεώσει την περιβαλλοντική άδεια λειτουργίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο και αυτή η προσπάθεια ανακόπηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, για θέματα που σχετίζονταν με την προβλήτα εκφόρτωσης καυσίμων.

    Οπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του πλειστηριασμού, στον χώρο υπάρχουν μεταξύ άλλων κτιρίων και εγκαταστάσεων, επτά μεταλλικές δεξαμενές συνολικής επιφανείας 2 στρεμμάτων.

    proliptikes

    Ωστόσο, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, γιατί, από το 2018 έχει βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση ΑΕΠΟ με ανανέωση το 2021, για λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου μέχρι το 2030 στο όνομα της RODOGAS.

    Την ίδια στιγμή, η επισήμανση που γίνεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, ότι οι συγκεκριμένες χρήσεις (σ.σ. αποθήκευση και διακίνηση πετρελαίου και προϊόντων αυτού), δεν επιτρέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, έχουν δημιουργήσει σύγχυση. Και επειδή τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε έντονη κινητικότητα στον χώρο, έχει προκληθεί εύλογη αναστάτωση στην κοινότητα Ακταίου, με την πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου «Φιλοζώ» Εφη Τσούνη, να ζητά με επιστολή της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξηγήσεις και αναλυτική ενημέρωση.

    Οπως αναφέρει η κυρία Τσούνη, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εγκαταστάσεις πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και οι παμπάλαιες δεξαμενές που βρίσκονται στον χώρο, θα γεμίζουν πάλι με καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη κ.λπ.) που θα μεταφέρονται με καράβια από την προβλήτα που ήδη υπάρχει εκεί και λειτουργούσε πριν από πάρα πολλά χρόνια. Το δε δίκτυο σωληνώσεων είναι σκουριασμένο και έχει διαβρωθεί από την αλμύρα μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας.

    Τα ερωτήματα που θέτει ο σύλλογος αφορούν το εάν οι εγκαταστάσεις πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ως αποθήκες καυσίμων, εάν είναι νόμιμη μια τέτοιου είδους εγκατάσταση δίπλα σε μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, εάν υπάρχει άδεια για τέτοιου είδους επικίνδυνη εγκατάσταση μέσα σε κατοικημένη περιοχή, πόσο είναι ασφαλές να υπάρχει πετρελαϊκή εγκατάσταση δίπλα σε μία από τις πιο πολυπληθείς παραλίες της  Πάτρας και τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο ατύχημα ή αν υπάρξει διαρροή στη θάλασσα;

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί το ρυζόγαλο είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας

    Το ρυζόγαλο είναι ένα από αυτά τα γλυκά που ξυπνούν παιδικές...

    Λογαριασμοί ρεύματος: Μειωμένες οι τιμές και τον Απρίλιο – Τι αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΕΝ

    Η αποκλιμάκωση της χονδρικής τιμής του Μαρτίου αποτυπώνεται και...

    Ντουμπάι: Ελληνίδες influencers συμμετέχουν στα porta potty party – Oι πανάκριβες ταρίφες και οι διεστραμμένες ορέξεις των «αφεντών»

    Ένα ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών, θανάτους, τραυματισμούς και σκλάβες...

    Το καλύτερο σνακ για αργά το βράδυ – Χορταστικό, βοηθάει στην απώλεια βάρους

    Το φαγητό πριν τον ύπνο δεν σημαίνει αύξηση βάρους. Αντίθετα, ένα καλά επιλεγμένο σνακ μπορεί...