Άννα Μαστοράκου: Συνάντηση με τον επικεφαλής και εκπρόσωπο του ΠΟΥ στην Ελλάδα, Dr Gundo Weiler

Ημερομηνία:

Συνάντηση εργασίας με τον Επικεφαλής και Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα, Dr Gundo Weiler, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου. Η πρόσφατη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Π.Ο.Υ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 31ης Ετήσιας Συνάντησης του Δικτύου Υγιών Περιφερειών του ΠΟΥ (WHO Regions for Health Network – RHN), η οποία θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2026.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους τομείς της ψυχικής υγείας, της προαγωγής της υγείας και της υγιούς γήρανσης. Πρόκειται για ζητήματα που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες όχι μόνο σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, αλλά για το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ.

Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την προετοιμασία της 31ης Ετήσιας Συνάντησης του Δικτύου Υγιών Περιφερειών του ΠΟΥ, μιας διοργάνωσης υψηλού διεθνούς κύρους, η οποία για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί από ελληνική Περιφέρεια, αναδεικνύοντας τον θεσμικό ρόλο και τη διεθνή παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Σε δήλωσή της, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε: «Η φιλοξενία της 31ης Ετήσιας Συνάντησης του Δικτύου Υγιών Περιφερειών του ΠΟΥ στην Πάτρα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διάκριση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ταυτόχρονα μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των πολιτικών και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε στον τομέα της δημόσιας υγείας. Η συνεργασία μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για την προώθηση σύγχρονων πολιτικών υγείας και τη διαμόρφωση υγιών και ανθεκτικών τοπικών κοινωνιών».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

12 συλλήψεις σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Πύργο – Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κάνναβης

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης...

Δύο νεκροί από συντριβή αιωροπτέρου στο Ρίο – Η μοιραία πτήση του 26χρονου τουρίστα

Τραγική κατάληξη είχε πτήση με αιωρόπτερο στην παραλία Σάο...

Γλαύκος Έσπερος: Μάχη για την παραμονή με αντίπαλο τον Κρόνο

Μεγάλη μάχη θα δώσει ο Γλαύκος Έσπερος το Σάββατο...