Αννα Μαστοράκου: «Το Κράτος αυτοκτονεί, σκοτώνει τη διάγνωση»

    Ημερομηνία:

    Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, κρούει στον MAX FM τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των διαγνωστικών κέντρων και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Όπως τονίζει, το clawback έχει φτάσει «στο βαθύ κόκκινο», καθώς το κράτος προσέθεσε πάνω από 100 νέες εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία πρόσθετη χρηματοδότηση, μεταθέτοντας το βάρος «ληστρικά» στις πλάτες των εργαστηρίων.

    Η κ. Μαστοράκου υπογραμμίζει πως πλέον οι μικροβιολόγοι και τα διαγνωστικά κέντρα δεν αντέχουν, ενώ ζητά διαγραφή μέρους του παλιού χρέους για να ανασάνει η αγορά. «Το κράτος αυτοκτονεί, σκοτώνει τη διάγνωση στη χώρα», τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση σε βασικές διαγνωστικές υπηρεσίες.

    Παράλληλα, ασκεί κριτική για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και καλεί σε συνολική αναθεώρηση της πολιτικής υγείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    9 στους 10 με κράνος στην Πάτρα

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής...

    Λυκοσούρα: Η πρώτη πόλη που χτίστηκε στον κόσμο είναι ελληνική και βρίσκεται στην Πελοπόννησο

    Σύμφωνα με τις παραδόσεις η πόλη εθεωρείτο σαν η...

    ΠΑΤΡΑ: Πώς σώθηκε πασίγνωστη μεγάλη Πατρινή επιχείρηση με «κούρεμα» χρέους! Εχει 3 καταστήματα

    ΑΠΟΦΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ Απόφαση – βόμβα της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών...

    Ποιος θα «χτυπήσει» τον Κώστα Πελετίδη;

    Ο Κώστας Πελετίδης την 1η Ιανουαρίου 2026 συμπλήρωσε  11...