Άνοδος για το ευρώ καθώς ο Τραμπ εξαιρεί προς το παρόν την Ευρώπη από τους δασμούς

    Ημερομηνία:

    Κέρδη για το ευρώ αφού η Ευρώπη γλίτωσε από τον τελευταίο γύρο απειλών του Ντόναλντ Τραμπ για τους εμπορικούς δασμούς.
    Το κοινό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1,0512 δολάρια, αφού ο Τραμπ υποσχέθηκε πρόσθετους δασμούς στους κύριους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρει την ευρωζώνη. Τα σχόλιά του έδωσαν ώθηση στο δολάριο σε όλους τους τομείς.

    Η ανάκαμψη του ευρώ από το χαμηλό διετίας που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ενισχύθηκε από τις ροές στο τέλος του μήνα και την προσδοκία ότι το νόμισμα θα ακολουθήσει ένα ιστορικό μοτίβο και θα ενισχυθεί πηγαίνοντας προς το τέλος του έτους. Ο Δεκέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας για το ευρώ από την εισαγωγή του, παρέχοντας μέσο κέρδος 1,5%, σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Πολλά αρνητικά είναι ήδη στην τιμή και το ευρώ φαίνεται υπερβολικά υπερπουλημένο, ενώ οι ευνοϊκότερες ροές εξισορρόπησης στο τέλος του μήνα θα μπορούσαν να συμβάλουν περαιτέρω στη σταθεροποίηση των προοπτικών», σύμφωνα με τον Βαλεντίν Μαρίνοφ, επικεφαλής της έρευνας G-10 FX στην Credit Agricole CIB στο Λονδίνο.

    Το ευρώ σημείωσε πτώση άνω του 6% από τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω των στοιχημάτων ότι οι πιθανοί εμπορικοί δασμοί του Τραμπ θα πλήξουν τις εξαγωγές και την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ζώνης του ευρώ να μειώσουν πιο επιθετικά τα επιτόκια. Η άποψη αυτή τροφοδότησε τις εκκλήσεις για την επίτευξη ισοτιμίας του νομίσματος με το δολάριο το επόμενο έτος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ταξίδια: Οι συνηθέστερες παγίδες που κοστίζουν σε χρήματα

    Καθώς διανύουμε περίοδο διακοπών, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν συμφέρουσες προσφορές για...

    Πάνω από 1.260 οι νεκροί στη νότια Συρία – Δρούζοι η πλειονότητα του πληθυσμού

    Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ κοινοτήτων στην επαρχία Σουάιντα της...

    Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ περιμένουν οικονομική «ένεση» 3,3 δισ. δολαρίων από το Μουντιάλ του 2026

    Περισσότερα από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομία της Νέας Υόρκης και...

    ΑΤΜ: Από 11 Αυγούστου καταργούνται οι τραπεζικές προμήθειες

    Αγώνα δρόμου για να δουν οι πολίτες τις ελαφρύνσεις στα ΑΤΜ πριν...