Ανοίγει για το κοινό η βίλα του Ρούντολφ Ες – Ζούσε ακριβώς δίπλα στο Άουσβιτς

    Ημερομηνία:

    Η βίλα όπου ζούσε ο διοικητής του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και η οικογένειά του, ακριβώς δίπλα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πρόκειται να ανοίξει για το κοινό.

    Πρόκειται να ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό τη Δευτέρα (27/1), με αφορμή την 80ή επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου.

    Συνολικά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς από το 1940 ως το 1945. Το 1942 ο Ες έθεσε σε λειτουργία τους μηχανισμούς της μαζικής δολοφονίας σε θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια.

    Ο Ες με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους ζούσαν μια άνετη ζωή την ώρα που δίπλα τους εξοντώνονταν μαζικά Εβραίοι, αλλά και άνθρωποι από όλη την κατεχόμενη Ευρώπη.

    Η ιστορία τους αποτυπώθηκε στη βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία «Ζώνη ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.

    Πριν πεθαίνει μία από τις κόρες του Ες είχε πει στον Guardian ότι η ζωή τους εκεί ήταν απολαυστική. Όσο για τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν δίπλα τους είπε ότι «δεν το ξέραμε τότε καθόλου, αργότερα, μάθαμε τι συνέβαινε».

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ιδού γιατί η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος βλάπτει την πόλη – ΒΙΝΤΕΟ

    Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαδημητρίου εξηγεί γιατί η...

    Τέλος στα παλιά ΙΧ που δεν έχουν περάσει έλεγχο

    Από το 2026, η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει ριζικά. Σύμφωνα...

    Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο

    Υλικά Μερίδες: 4-6 Για τις σεφταλιές 1 κιλό κιμά χοιρινό ...

    Τέλος οι τριώροφες τούρτες στους γάμους; – Η νέα τάση με ιταλικές ρίζες που τις «ισοπεδώνει»

    Για δεκαετίες, η τούρτα γάμου ήταν συνώνυμη με εντυπωσιακές κατασκευές: πολυώροφες...