Ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση των επικουρικών συντάξεων

    Ημερομηνία:

    Δυσαρεστημένοι είναι πολλοί συνταξιούχοι, οι οποίοι ακόμα περιμένουν να λάβουν τις επικουρικές συντάξεις.

    Η κα Ελευθερία, η οποία εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για 34 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε το 2017, έκανε αίτηση για την επικουρική σύνταξη, την οποία δεν έχει λάβει ακόμα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    «Το 2017 που σταμάτησα να δουλεύω έκανα την αίτηση για επικουρική σύνταξη και ακόμα την περιμένω. Υπάρχει και άλλη συνάδελφος, που συνταξιοδοτήθηκε το 2015 κι εκείνη ακόμα από τότε δεν την έχει πάρει», δήλωσε.

    Σύμφωνα με τον Όμηρο Τσάπαλο, εκπρόσωπο Τύπου ΕΦΚΑ, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο φορέα ήταν η εκκαθάριση των κύριων συντάξεων.

    «Ήταν να δώσουμε πάνω από μισό εκατομμύριο συντάξεων που εκκρεμούσαν τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτούς που δεν λάμβαναν ούτε ένα ευρώ. Δώσαμε 515.000 συντάξεις μέσα σε 24 μήνες. Τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος για τις επικουρικές συντάξεις, γιατί έχουμε μεταφέρει υπαλλήλους στα τμήματα των επικουρικών συντάξεων, ψηφιοποιήσαμε μία μία σοβαρή διαδικασία που λειτουργούσε ως εμπόδιο να μη βγουν στην ώρα τους οι επικουρικές. Δώσαμε έμφαση στο να βγουν αυτό τον μήνα οι επικουρικές των ετών 2016-2017. Πολλές αιτήσεις επικουρικών ήταν ξεχασμένες σε υπόγεια», δήλωσε.

    Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες οι μισές από τις 97.000 ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις θα εκκαθαριστούν, ενώ συμπλήρωσε πως ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εφάπαξ παροχών του ιδιωτικού τομέα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...