Αντιπρόεδρος ΙΣΚΕ στον ΑΝΤ1: Οι πιστοί να μην ακούν ακραίες φωνές από ιερείς

    Ημερομηνία:

    «Η Ιερά Σύνοδος, με την οποία έχει ταυτιστεί απόλυτα και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, εκφράζει την πάγια θέση της και προτρέπει και νουθετεί τους πιστούς προς τη σωστή κατεύθυνση και να πράξουν το αυτονόητο», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, π. Γεώργιος Βαμβακίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με την προτροπή για εμβολιασμό κατά της COVID-19 και τις συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους.

    «Η πρόταση είναι συμβουλευτική και προτρεπτική, δεν είναι δεσμευτική», σημείωσε, εξηγώντας πως «δεν μπορούμε εμείς να αφήσουμε το μυστήριο και την προσευχή και να ασχοληθούμε με επί μέρους πρακτικά άλλα θέματα».

    ICECAP

    Επεσήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα για ελέγχους στους Ιερούς Ναούς, με επιτρόπους, νεωκόρους κι εθελοντές.

    Αναφερόμενος στις ακραίες φωνές στους κόλπους της Εκκλησίας, τις χαρακτήρισε «επικίνδυνες», υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να απομονωθούν» και οι πιστοί να ακούν μόνο την Ιερά Σύνοδο.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ευ. Τουρνάς στην Πάτρα για την αντιπυρική θωράκιση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Στην Πάτρα μετέβη σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 ,...

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι στο ξεπούλημα της Καλόγριας

    Το ΤΑΙΠΕΔ επιτελώντας το «ρόλο» του, το ξεπούλημα της...

    ΑΧΑΪΑ: Με κάμερες και drones στη μάχη για τις φωτιές – Τα σχέδια Δήμου – Περιφέρειας

    Την 1η Μαΐου ξεκινάει κι επίσημα η αντιπυρική περίοδος,...

    ΠΑΤΡΑ: Εκλεψαν την Ειρήνη Μουρτζούκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%bf%cf%85/