flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Αντίρριο: Οι αίθουσες του πρώην ΤΕΙ σε άθλια κατάσταση

Κατεστραμμένες, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι οι αίθουσες που φιλοξενούσαν τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο σύμφωνα.
Στη σελίδα του στο facebook ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου “Το Καστέλι” κοινοποίησε τις φωτογραφίες και το παρακάτω κείμενο στο οποίο υποστηρίζει ότι ευθύνες για την κατάσταση έχουν καθηγητές – φοιτητές.

 

Η ανάρτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιρρίου ”Το Kαστέλι”
Πρός τους Υπεύθυνους -Ανεύθυνους καθηγητές και σπουδαστές,
του Τ.Ε.Ι που φιλοξενήθηκαν στα δημοτικά κτίρια του Αντιρρίου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παιδεία που τους διακρίνει, και διδάσκουν τα παιδιά μας.
Φεύγοντας άφησαν κατεστραμένη την περιουσία του Δήμου.
Σπασμένα,διαλυμένα έπιπλα ,πλακάκια, και δεν άφησαν ούτε μία καρέκλα ,οι οποίες υπήρχαν στην αίθουσα προβολής εδώ και χρόνια…και ας μην συνεχίσουμε να απαριθμούμε. τις απώλειες..
Οι φωτογραφίες μιλάνε…
Αυτό το κτίριο τώρα θα φιλοξενήσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου ” το Καστέλι”.
Άναρώτιόμαστε ποιός θα αποκαστάσει τις ζημιές???
ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ -ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ.
ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…..ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Και εννοείται δεν ζητάμε χρήματα…ποτέ δεν το κάναμε…

Γεγονός όμως που δεν αποδέχεται με ανακοίνωση o Νικόλαος Παπαναγιώτου, Φοιτητής Τμήματος ΗΜΜΥ του Παν. Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

 

Σχετικά με τις φθορές στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Δ.Ε. στο Αντίρριο του φοιτητή Νικόλαου Παπαναγιώτου
Την Κυριακή 3/1/2021 μέσα από τη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιρρίου «Το Καστέλι» στο facebook, ήρθαν στη δημοσιότητα εικόνες βανδαλισμού του προκάτ κτηρίου όπου εκεί στεγάζονταν δύο αίθουσες διδασκαλίας και η βιβλιοθήκη του πρώην Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τώρα θα φιλοξενήσει τον εν λόγω Σύλλογο.
Δυστυχώς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θεωρεί τους φοιτητές και τους καθηγητές του πρώην Τμήματος υπεύθυνους – ανεύθυνους για τις θφορές και τις ”κλοπές” στο κτήριο και μας παρουσιάζει ως παραβατικά στοιχεία. Εγώ με τη σειρά μου, θέλω να απαντήσω στα μέλη του Συλλόγου ότι σε καμμία περίπτωση δε θα αφήναμε τα κτήρια που μας φιλοξένησαν σε αυτή την κατάσταση.
Τα τρία κτήρια του Δήμου Ναυπακτίας φιλοξένησαν το πρώην Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το 2013 μέχρι και το 2019 και κατ’ επέκσταση φιλοξένησαν τα γέλια, τις χαρές, τα άγχοι μας. Δεν θα μπορούσαμε να σπάσουμε τζάμια, πλακάκια και έπιπλα στο δεύτερο σπίτι μας.Οι ώρες που περνάγαμε στο Αντίρριο ήταν αρκετές. Οι εγκαταστάσεις ήταν ακατάλληλες, αλλά δε θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε φθορές μετά τη μεταφορά μας στην Πάτρα. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι υπεύθυνοι για τις φθορές. Να σημειωθεί ότι και όταν λειτουργούσε το Τμήμα στο Αντίρριο βρίσκαμε σπασμένα τζάμια, ξεχαρβαλομένες τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, γκράφιτι, η οροφή σάπιζε με τα χρόνια και τις βροχές κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς πετούσαμε τις πέτρες, χαλάγαμε τα κλιματιστικά, μπογιατίζαμε τους τοίχους και ανοίγαμε τρύπες στον οροφή!!!
Επίσης, δε θα μπορούσαμε να πάρουμε τα κλειδιά από τον Δήμο και να προκαλέσουμε ζημιές στο κτήριο. Ως φοιτητές δεν έχουμε ξαναμπει στα κτήρια στο Αντίρριο από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Όσον αφορά τις καρέκλες που υποτίθεται ότι κλέψαμε, έχω να σημειώσω ότι οι καρέκλες σεμιναρίου είχαν barcode και έγραφαν την ονομασία του πρώην Τμήματος. Άρα ανήκουν στο πρώην ΤΕΙ, όπως και τα περισσότερα έπιπλα που υπήρχαν στο προκατ. Έτσι, όπως μεταφέρθηκε στις νέες εγακταστάσεις του Τμήματος όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός, μεταφέρθηκαν και οι καρέκλες! Κανείς δεν τις έκλεψε. Ήταν ιδιοκτησία του πρώην ΤΕΙ. Ο σύλλογος θα έπρεπε να ενημερωθεί καλύτερα και όχι να μας χαρακτηρίζει ανεύθυνους και παραβατικά στοιχεία.
Επιπλέον, όπως είναι γνωστό υπάρχει πρακτικό παράδοσης – παραλαβής από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Παν. Πελοποννήσου (πρώην Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) προς τον Δήμο Ναυπακτίας και σε αυτό δεν καταγράφεται κάποια ζημιά.
Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, αυτό είναι το ευχαριστώ; Αυτό είναι το ευχαριστούμε βρε παιδιά που δώσατε ζωή και χρήματα σε ένα χωριό; Αυτό είναι το ευχαριστώ που παρά τις ακατάλληλες υποδομές δεν σας δημιουργήσαμε κανένα θέμα; Περιμένω να ανακαλέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος όσα μας καταλογίζει και να μας ζητήσει συγγνώμη, γιατί αντί να βρούν τα πραγματικά παραβατικά στοιχεία τα οποία πρέπει να αναζητηθούν στην τοπική κοινωνία, ρίχνει τις ευθύνες σε καθητές και φοιτητές.Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε μια ανάρτηση για τις ακατάλληλες υποδομές; Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε μια ανάρτηση για τη σάπια οροφή που όταν έβρεχε τα νερά έπεφταν μέσα στις αίθουσες! Τόσα χρόνια που ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου;