Αντόνιο Παντσέρι: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι

    Ημερομηνία:

    Αποφυλακίζεται ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, που θα τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

    Ο Παντσέρι βρίσκεται στη φυλακή για το Qatargate από τις 9 Δεκεμβρίου, δηλαδή εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες. Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο, συνάπτοντας μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

    Η σύλληψη και η ομολογία

    Η είδηση για την αντικατάσταση της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Παντσέρι στο RTBF.

    Τον Δεκέμβριο, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate, οι ανακριτές είχαν εντοπίσει πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο πρώην ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι τα χρήματα ήταν προϊόν διαφθοράς και προέρχονταν από τρεις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μαρόκο, το Κατάρ και τη Μαυριτανία.

    Τον Ιανουάριο, ο Παντσέρι υπέγραψε ένα υπόμνημα μετανοίας. Ο νόμος του επέτρεπε να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, σε αντάλλαγμα για την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα του ιδίου ή και των συνεργών του.

    Πάντως, παρά το βραχιολάκι, οι ακροάσεις του Παντσέρι αναμένεται να συνεχιστούν. Ο ίδιος άλλωστε παραμένει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

    Στη φυλακή Καϊλή και Ταραμπέλα

    Στη φυλακή πλέον παραμένουν δύο άτομα που το όνομά τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο. Η πρώτη είναι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, και ο δεύτερος ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne.

    Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου.

    Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη βρίσκεται ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο, καθώς αναμένεται δικαστική απόφαση για την παράδοσή του ή μη στις βελγικές αρχές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Λύση για τη δόμηση στους μικρούς οικισμούς

    Με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η Κυβέρνηση του...

    Δάφνη: Απειλούσε τους υπαλλήλους με μαχαίρι και άδειαζε τα ταμεία καταστημάτων – Βίντεο από τη δράση 34χρονου ληστή

    Έβαζε στο στόχαστρο καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και φαρμακεία, ζωνόταν με ένα...

    ΠΑΤΡΑ: Οι φίλοι του κινηματογράφου γέμισαν το αίθριο του Νέου Δημαρχείου

    H σύγχρονη «Οδύσσεια» δύο νέων ανθρώπων, έτσι όπως αυτή...

    Αργολίδα: Νεκρός άνδρας από πτώση σε πηγάδι

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας από πηγάδι...