flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Με μεθοδικότητα και σχέδιο… έφερε την πρωτιά

Οκτώβριος 2021: Ο Αντώνης Κουνάβης εκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος στη (νεοσύστατη τότε) ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, ο ίδιος έθεσε ψηλά τον πήχη: «Στόχος μας είναι να γίνει γαλάζιος ο Νομός Αχαΐας». Πολλοί ήταν τότε εκείνοι που μειδίασαν, χαρακτηρίζοντας ως υπερβολή τα λεγόμενα του προέδρου της ΔΕΕΠ, ενώ υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που πήραν αποστάσεις για να έχουν το… κεφάλι τους ήσυχο σε περίπτωση αποτυχίας.{arx_4}

Οι μήνες πέρασαν, όμως η δουλειά που γινόταν κάθε ημέρα σε επίπεδο ΔΕΕΠ έδειχνε ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή σε ένα Νομό που αποτελούσε για χρόνια «Κάστρο» της Κεντροαριστεράς. Δημιουργήθηκαν γραφεία στην Πάτρα (από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα), αλλά και σε άλλες πόλεις της Αχαΐας, συγκροτήθηκαν τομείς και επιτροπές, συσπειρώθηκε κόσμος και η ανταπόκριση στο γενικό προσκλητήριο που έγινε, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Αντώνης Κουνάβης το επανέλαβε και πάλι προς κάθε πλευρά: «Οταν κι όποτε γίνουν οι εκλογές, στόχος μας είναι η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στην Αχαΐα». Δεν γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ γνωρίζει από Ρωμαϊκή Ιστορία, όμως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ενήργησε όπως ο συνονόματός του Ρωμαίος στρατηγός, όταν εκδικήθηκε τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα. Και για να παραφράσουμε τα λεγόμενα αυτού του τελευταίου, όταν διέβη τον Ρουβίκωνα («veni, vidi, vici»), ο Αντώνης Κουνάβης…. το πίστευε, το πάλεψε, το πέτυχε! Το παραπάνω μοτο ανήκει στον ίδιον τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, όταν μιλήσαμε χθες μαζί του κατά την επαναλειτουργία του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Πάτρα, με βασικό θέμα τα μυστικά που οδήγησαν στον θρίαμβο της 21ης Μαΐου.

«Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να θέσουμε στόχους και να δουλέψουμε για να τους πετύχουμε», σχολίασε ο Αντ. Κουνάβης και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη νίκη ήταν εργαστήκαμε όλοι μαζί και καταφέραμε αφενός να συσπειρώσουμε τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας κι αφετέρου να φέρουμε κοντά μας και συμπολίτες μας από άλλους χώρους που πίστεψαν στις ιδέες μας και στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ την κεντρική εκλογική εκδήλωση της ΝΔ στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και τον παλμό που είχε: «Ολοι σηκώθηκαν όρθιοι και τραγουδούσαν. Ο μεϊμαράκης, ο Χαρδαλιάς, οι υποψήφιοι βουλευτές, όλος ο κόσμος. Ο πεζόδρομος βάφτηκε γαλάζιος, η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή». Και ο ύμνος του ΕΔΕΣ που έπαιξε από τα μεγάφωνα; Το «Μύρισε θυμάρι και βασιλικό» που συνόδεψε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία της τοπικής ΝΔ: «Ηταν πολύ πετυχημένη επιλογή. Το διαλέξαμε γιατί μας θύμιζε ωραίους παλιούς αγώνες. Νομίζω ότι ενθουσίασε όλον τον κόσμο και γι΄αυτό το βάζαμε συνέχεια μετά».
Ποιο είναι, όμως, το μήνυμα που στέλνει εντός, εκτός κι επί τα αυτά ο Αντ. Κουνάβης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου; «Συνεχίζουμε με σεμνότητα, ταπεινότητα και σεβασμό σε όλους όσοι ήρθαν στη μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Τους υπόσχομαι κι εγώ προσωπικά αλλά και όλα τα στελέχη της παράταξης, ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για όλους τους Ελληνες και δεν το λέμε απλά για να το πούμε. Το κάνουμε πράξη. Είμαστε εδώ για να βοηθάμε τους αδύναμους και να δίνουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τη μιζέρια, τον διχασμό και τον λαϊκισμό που είχαν ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα μας».

Οσο για το πως θα ήθελε ο ίδιος να μιλήσουν για εκείνον οι φίλοι της ΝΔ, μας έδωσε την εξής απάντηση: «Πιστός στρατιώτης, ο άνθρωπος που βάζει στόχους για την παράταξη και τους πετυχαίνει».