Άντζελα Γκερέκου: «Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διασπορά των προορισμών»

    Ημερομηνία:

    Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

    ICECAP

    Η κ. Γκερέκου μίλησε για τις φετινές προσδοκίες της Ελλάδας για τον τουρισμό.

    «Ξέρουμε ότι ο τουρισμός δίνει σχεδόν το 25% του οικονομικού εύρους της χώρας. Η διαχείρισή μας, από τα προηγούμενα έτη με τις κρίσεις, έδειξε ότι ο κόσμος δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα. Από την αρχή είδαμε ότι, παρόλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα, πήγε λίγο πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά οι κρατήσεις επανεκκινήθηκαν από τον Απρίλιο και όχι από τον Μάρτιο. Είχαμε ένα Πάσχα εξαιρετικά αισιόδοξο, και μπορούμε ενδεχομένως να φτάσουμε τους αριθμούς του 2019 ή ακόμα και να τους ξεπεράσουμε», ανέφερε αρχικά.

    «Δεν θα έχουμε φέτος Ρωσία και Ουκρανία, και δώσαμε έμφαση στην κεντρική Ευρώπη αλλά και τις Σκανδιναδικές χώρες, και φαίνεται ότι αποδίδει. Έχουμε αύξηση των πτήσεων και των κρατήσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία έχουν κάπως εξισορροπήσει την κατάσταση», πρόσθεσε.

    «Για το γεγονός ότι τα πακέτα διακοπών είναι πιο ανταγωνιστικά για τους ξένους τουρίστες σε σχέση με τους Έλληνες, η Άντζελα Γκερέκου είπε πως, «είναι και μία ευθύνη των επιχειρήσεων το να υπάρχει μία ισορροπία. Υπάρχει και η δυνατότητα των ατομικών booking αλλά οπωδσήποτε θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Το γρήγορο και το άμεσο κέρδος δεν θα αποδώσει εάν δεν αναπτυχθεί εμπιστοσύνη με τον επισκέπτη».

    «Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της περιόδου και η διασπορά των προορισμών. Τα διάσημα νησιά καλά κρατούν, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέρη που είναι εξίσου όμορφα, και ο ταξιδιώτης αναζητά συχνά την ιδιωτικότητα και μία ολιστική εμπειρία. Η ενδοχώρα μας, είναι επίσης ενδιαφέρουσα, και η Ελλάδα μην ξεχνάμε εκτός από καλοκαίρι έχει και χειμώνα, και θέλουμε να προσεγγίσουμε και αυτό το κομμάτι», συμπλήρωσε η κ. Γκερέκου.

    Τουρισμός για όλους

    Τέλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

    «Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια. Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το κράτος έχει διευρύνει τα όρια και τις επιλογές του όσο ααφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι αιτήσεις ξεκινούν και όλο το καλοκαίρι και οι διαθεσιμότητες είναι μεγαλύτερες από άλλη φορά. Στόχος είναι ο ποιοτικός τουρισμός στην Ελλάδα», κατέληξε.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tips για τέλειο κορμί μέχρι το καλοκαίρι! Bikini ready!

    Θες το τέλειο κορμί για το καλοκαίρι.. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, ώστε...

    Αποζημίωση 50.000 ευρώ σε πολίτη που κατέφυγε στο δικαστήριο επειδή έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca

    Την πρώτη απόφαση για αποζημίωση πολίτη ο οποίος υποστήριξε ότι υπέστη...

    Γονείς κρατούσαν για χρόνια σε απομόνωση και μέσα «σε άθλιες συνθήκες» τα τρία παιδιά τους

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα ένα ζευγάρι Γερμανών που ζούσαν αποκομμένοι...

    Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της, λέει ο αδερφός της ναυτικού που σκοτώθηκε στην Πάτρα

    «Θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το θάνατο της...