Απαισιόδοξοι οι πολίτες, απογοητευμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας

    Ημερομηνία:

    Την απογοήτευση των πολιτών από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας αναδεικνύει η δημοσκόπηση της τηλεόρασης του OPEN και της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

    Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών την περίοδο 13 Δεκεμβρίου-18 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο που ένα νέο κύμα της πανδημίας φαίνεται να έρχεται λόγω της παραλλαγής Όμικρον, οι νεκροί της πανδημίας είναι σχεδόν 20.000 και με την ενεργειακή κρίση και τη ραγδαία αύξηση των τιμών να απειλούν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι πολίτες δηλώνουν ότι τα προβλήματα που τους απασχολούν είναι η εξέλιξη της πανδημίας (47%), τα οικονομικά του νοικοκυριού (40%) και ακολουθούν με πολύ μικρά ποσοστά η εγκληματικότητα (8%) και η Τουρκία (3%).

    Απαισιόδοξοι οι πολίτες, απογοητευμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας

    Όσον αφορά την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, το 63% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι 33% που είναι ικανοποιημένο. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει η εξέλιξη αυτών των δεικτών σε σχέση με άλλες παλαιότερες δημοσκοπήσεις, όπου η ικανοποίηση από 84% τον Μάιο του 2020 έπεσε ραγδαία τον Νοέμβριο του 2020, και διαρκώς μειούμενη έπεσε στο 33%.

    Απαισιόδοξοι οι πολίτες, απογοητευμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας

    Αντίθετη πορεία έχει το ποσοστό που δεν ήταν ικανοποιημένα από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, που από 15% τον Μάιο 2020, ανέβηκε στο 52% Νοέμβριο 2020, ήταν σχεδόν σταθερό έως και τον Νοέμβριο του 2021, για να εκτοξευθεί στο 63% μέσα σε ένα μήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σορός χωρίς κεφάλι και χέρια βρέθηκε σε παραλία

    Τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 30/06/2025, ενημερώθηκε η Λιμενική...

    ΒΙΝΤΕΟ από τον άγριο ξυλοδαρμό τουριστών σε κλαμπ στη Ζάκυνθο

    Ενα σοβαρό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μεταξυ Βρετανών τουριστών σε...

    Μητέρα Μουρτζούκου: «Είναι ύποπτη από τα Χριστούγεννα και κανείς δεν την “ακουμπάει”»

    Επανήλθη η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου που βρίσκεται στο...

    Στο νοσοκομείο Ρίου διασωληνωμένος τραυματίας σε τροχαίο με «γουρούνα» στη Ζάκυνθο

    Με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ...