Απάντηση Πλεύρη σε Κούγια για Πισπιρίγκου: Χρέος μου να παράσχω νομική υποστήριξη σε γιατρούς

    Ημερομηνία:

    Απάντηση στον Αλέξη Κούγια έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή γραπτή δήλωση του δικηγόρου που έκανε λόγο για «χαμηλό επίπεδο» πολιτικών.

    «Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;» διερωτάται ο κ. Κούγιας.

    Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, οπως ο ιδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παρασχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

    Έχει προηγηθεί το αίτημα των γιατρών του Καραμανδανείου προς τον Υπουργό, να υπάρξει παρέμβαση «για τα όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα».

     

    H AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΥΓΙΑ:

     

    Κούγιας εναντίον Πλεύρη… για την Πισπιρίγκου

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Για 40 λεπτά οι γιατροί έδιναν μάχη να επαναφέρουν τον 4χρονο που έπεσε από μάντρα – Συνελήφθη ο 25χρονος

    Στο πένθος βυθίστηκε η Δυτική Αχαΐα μετά από δυστύχημα στην περιοχή...

    Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος προς φοιτητές: «Είστε η χρυσή ελπίδα της Πατρίδος μας»

    Στο πλαίσιο των φετινών ιερών Πρωτοκλητείων, πραγματοποιούνται στην Ιερά...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13/11/2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΘΑΝ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ε.α. - ΕΤΩΝ 96  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ...