Απίστευτες εικόνες! Ένα «ποτάμι» προσφύγων επιστρέφει στη Δαμασκό μετά την πτώση Άσαντ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Ημερομηνία:

    Χιλιάδες πρόσφυγες -όσοι πέρασαν τα σύνορα της Συρίας αλλά και πολλοί εσωτερικοί- επιστρέφουν στη Δαμασκό, μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

    Η ευφορία στη χώρα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου είναι έκδηλη. Εξίσου φανερά είναι και τα κύματα των αυτοκινήτων που επιστρέφουν στη Δαμασκό.
    Στα βίντεο από το Anadolu και άλλες πηγές φαίνονται χιλιάδες αυτοκίνητα μέσα στη νύχτα να έχουν προκαλέσει μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα.

    Μεγάλος είναι ο αριθμός των Σύρων που επιστρέφουν και από την Τουρκία στην πατρίδα τους, αναφέρει το TRT.

    Στα συνοριακά περάσματα επικρατεί συνωστισμός, ενώ χρειάστηκε να δημιουργηθεί από τις τουρκικές Αρχές ένα νέο σημείο ελέγχου για να διαχειριστούν τις ροές.

    «Ο Άσαντ έφυγε, ο πόλεμος τέλειωσε», λένε πολλοί από αυτούς που επιστρέφουν, συνήθως με τις οικογένειές τους. Πολλοί είχαν μείνει στην Τουρκία ακόμη και πάνω από 10 χρόνια.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και τη Δευτέρα 27-10-2025

    ΚΗΔΕΙΑ TΗΝ  ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ  ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ χήρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΑΛΤΣΕΤΑ ΕΤΩΝ 86 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Θα αναθέσουμε σε εταιρεία καθαρισμού τον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, για όσο χρόνο απαιτηθεί

    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Μνημείου του Άγνωστου...

    Μαγικός ΠΑΟΚ πέρασε με 4-3 από τη Λιλ, ήττα 3-1 για τον ΠΑΟ από τη Φέγενορντ – Η ΑΕΚ διέλυσε με 6-0 την Αμπερντίν

    Αν ο Παναθηναϊκός άντεχε στο Ρότερνταμ θα μπορούσαμε να...