Από «χρυσάφι» μελομακάρονα και κουραμπιέδες φέτος, αύξηση δύο ευρώ στην τιμή

    Ημερομηνία:

    Μπορεί να απέχουμε περίπου 50 ημέρες από τα Χριστούγεννα του 2022, όμως τα πρώτα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν βγει στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία αν και κοστίζουν… ακριβά.
    Πιο αναλυτικά, ούτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν«γλίτωσαν» από την ακρίβεια καθώς παρατηρούνται αυξήσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, που φτάνουν και τα 2 ευρώ.

    Σύμφωνα με το OPEN, σε φούρνο στον Γέρακα οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα κοστίζουν 14,90 ευρώ το κιλό από 12,90 ευρώ πέρυσι. Πρόκειται για μία αύξηση κοντά στο 15%, όταν οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 90%, όπως αναφέρει εργαζόμενη στο κατάστημα.

    «Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Έχουμε ανεβάσει τις τιμές μας κατά 15% αν και οι πρώτες ύλες έχουν ανέβει από 40% έως και 90%. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

    Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα. Όμως, ακόμα αγοράζουν διστακτικά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τόσο επειδή βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου όσο και λόγω των τιμών, όπως είπε η εργαζόμενη στο αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο του Γέρακα.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρί Κωνσταντάτου: Πού νυχτοπερπάτησε με τον σύζυγό της;

    Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε βραδινή έξοδο με τον σύζυγό της, Γιάννη Κέντ. Η...

    ΠΑΤΡΑ: Αύριο το τελευταίο αντίο στην 46χρονη που πάλεψε αλλά… λύγισε

    Σε ηλικία μόλις 46 ετών, έφυγε από τη ζωή...

    Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να πούμε σε ένα ραντεβού, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν σύμβουλο σχέσεων

    Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια ότι μια σχέση θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, ή...

    ΑΧΑΪΑ: Άνεργοι λαμβάνουν επιχορήγηση 14.800 ευρώ για 250 νέα επιχειρηματικά σχέδια

    Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενέκρινε 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων...