ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Με πάνω από 600 κωδικούς κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του ‘Αη Βασίλη»

    Ημερομηνία:

    «Πρεμιέρα» σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, για το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ και για τον «σάκο του ‘Αη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών.

    Το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

    Ο «σάκος του ‘Αη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

    Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

    Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

    Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

    Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

    Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:

    Επιτραπέζια / Παζλ

    * Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

    * Βρεφικά παιχνίδια

    * Φιγούρες δράσης

    * Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

    * Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

    * Ηλεκτρονικά παιχνίδια

    * Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

    * Λούτρινα

    * Μουσικά παιχνίδια.

    Γεωργιάδης: 600 -700 κωδικοί στα παιχνίδια 

    «Στο «Καλάθι του ‘Αη Βασίλη» που ξεκινά αύριο ήδη δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι εξής αλυσίδες παιχνιδιών:

    Max Stores

    Mουστάκας

    Toys-shop.gr

    patini.gr

    jumbo.gr

    perfect toys

    koumis toys

    toy city

    Mothercare

    comfuzio.

    600-700 κωδικοί!»

    Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης ενώ γνωστοποιεί τα εξής: «7η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται: Από τα 850 προϊόντα αυξήθηκαν μόνο τα 48 (6%), 129 (15%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 673 (79%) παρέμειναν ίδια! Αύριο στις 09:30 σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία αναλυτικά».

    Σημειώνεται ότι από σήμερα το βράδυ αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis οι, συνολικά, 15 αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αη Βασίλη» με τις τιμές τους.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ινδονησία: Κεραυνός “πέφτει” δίπλα σε γυναίκα και κάνει τη νύχτα… μέρα (βίντεο)

    Όταν μια τενίστρια στην Ινδονησία ξεκίνησε για την προπόνησή...

    SAG Awards 2025: Η λίστα με τους μεγάλους νικητές

    Τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής (Screen Actors Guild Awards) SAG...

    Μετά το «Υπάρχω» και τον Καζαντζίδη, έρχεται ταινία για την ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου

    Η ταινία «Υπάρχω» ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της...

    Πάτρα: Κλειστά μέχρι το μεσημέρι τα περίπτερα την Παρασκευή – Παρών στην κινητοποίηση για τα Τέμπη

    Το Σωματείο Περιπτερούχων Πάτρας «Τρεις Ιεράρχες», αποφάσισε και συμμετέχει...
    Best Shop