flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Από το ράντσο που είχαν στο Τέξας… στην Πάτρα! Η ιστορία της 5μελούς οικογένειας Αμερικανών

Στον τόπο τους το BBQ, τα σάντουιτς και ο γύρος περιέχουν εξεζητημένο μοσχάρι, τύπου ‘Black Angus’, όμως η Πάτρα μπορεί να προσφέρει -και γι αυτούς- περισσότερο τον τόπο και λιγότερο τον… τρόπο να ζεις!

Ο λόγος για μια 5μελη οικογένεια Τεξανών που βρέθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, μέσα στις γιορτές δηλαδή, στην Πάτρα αναζητώντας ακίνητο προκειμένου να στεγάσουν τα όνειρά τους για μια νέα ζωή!

Το ράντσο στο οποίο κατοικούν στις ΗΠΑ είναι αρκετό τόσο για τους ίδιους όσο και για τα πολλά ζώα (και εκτροφής) τα οποία διαθέτουν.

Όμως ο κορωνοϊός και η νέα μόδα της «ψηφιακής μετανάστευσης» τους άνοιξε εδώ και καιρό την όρεξη για Ελλάδα!

Ο σύζυγος, 37 ετών, είναι Αμερικανός πολίτης και εργάζεται στην Μicrosoft. Το διάστημα της πανδημίας ως expert-engineer στη Νέα Τεχνολογία, προτιμά να εργάζεται εξ αποστάσεως από το 70 στρεμμάτων ράντσο της οικογένειες.

Έλκει όμως, λόγω μακρινής του συγγένειας, καταγωγή και από τη Λακωνία. Εξ αυτής της αφορμής άρχισε να αναζητά οικόπεδα στην Πελοπόννησο και να σκέφτεται σοβαρά μάλιστα να μετακομίσει προς τα… νότια διαμερίσματα της χώρας μας.

Όμως κατά τη διάρκεια του search, πάνω στο mapping της αναζήτησης, του “γυάλισε” περισσότερο η Πάτρα. Για πολλούς λόγους, τους οποίους εξήγησε στο μεσιτικό γραφείο της πόλης το οποίο εντόπισε διαδικτυακά, μέσα από τις ελκυστικές αγγελίες πώλησης ακινήτων τις οποίες έχει αναρτήσει.

Το πρώτο που τον εντυπωσίασε είναι ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα την οποία ήδη είχε ονειρευτεί. Σε μία ώρα περίπου αφού κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα μπορεί να βρίσκεται στα… Καλάβρυτα το καλοκαίρι. Το χειμώνα μπορεί να παίζει κορώνα-γράμματα μια εξόρμηση στο Χιονοδρομικό ή το… Καρπενήσι, ιδιαίτερα αν το χιόνι δεν είναι μπόλικο ακόμη κάτω από το… «αυλάκι».

Υπάρχουν όμως και άλλοι πιο… πρακτικοί λόγοι! Η πανέμορφή Σπάρτη και η Μάνη, δεν διαθέτουν λιμάνι. Όπως το λιμάνι της Πάτρας που να αποτελεί πύλη για ταξίδια τόσο εντός, σε Ιόνιο – Αιγαίο όσο και προς την Ευρώπη, μέσα και από την ραγδαία ανάπτυξη των μεταφορών μέσω της Ολυμπίας αλλά και της Ιόνιας οδού…

Υπάρχει όμως ακόμη και κάτι άλλο το οποίο έκανε τον ψηφιακό αυτό «νομά» από τις ΗΠΑ να επιλέξει ως βασικό προσανατολισμό του την Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο το οποίο δεν σηματοδοτεί μόνο τον τόπο αλλά και το νέο τρόπο να ζει κανείς, μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα αλλά πολύ κοντά στην HI-TECK νέα πραγματικότητα!

Λογίζοντας όλα αυτά τα θετικά για την πόλη στοιχεία, το ζευγάρι των 35ηδων, με την σύζυγο η οποία είναι μεξικανικής καταγωγής και τα τρία παιδία τους ηλικίες 3-6 ετών, έφτασε στην Πάτρα και εδώ και αρκετά 24ωρα είδε από κοντά κάποια διαθέσιμα ακίνητα – μονοκατοικίες αλλά και οικόπεδα άνω τν 4 στρεμμάτων σε Πάτρα και Ρίο (από Καλλιθέα έως και Ροδινή).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτουμε, η 5μελής οικογένειας γυρίζει στο Τέξας αλλά ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες καθώς όχι μόνο έκαναν την επιλογή τους αλλά όρισαν και πληρεξούσιο νομικό προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία!

Πληροφορούμαστε ότι το τίμημα θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ ενώ η οικογένεια ήδη έχει προχωρήσει στην πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα!

Δεν γνωρίζουμε αν θα κάνουν χρήση του περίφημου δικαιώματος της Golden Visa αλλά τα σχέδιά τους είναι να γίνουν Πατρινοί, ούτως ή άλλως! Η σύζυγος δήλωσε ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να κάνει δύο ακόμη παιδιά σε μαιευτήριο της Πάτρας. Θα αποκτήσει δηλαδή δύο πατρινόπουλα μέλη προκειμένου να διευρύνει την οικογένειά της, των digital-nomads με επαγγελματική έδρα στη Microsoft!

24 1 e1673336196196

ypen