ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Στο εδώλιο όσοι κόβουν αυθαίρετα δένδρα

    Ημερομηνία:

    Τρεις μηνύσεις έχει προχωρήσει ο Δήμος Πατρέων, με συγκεκριμένα στοιχεία για συμπολίτες που έχουν κόψει δέντρα. Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες ο αντιδημαρχος Τάκης Πετρόπουλος και ο δήμαρχος Κώστας Πελετιίδης θα περάσουν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου για να καταθέσουν για τις περιπτώσεις αυτές.

    Όπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη οι περιπτώσεις αυτές αφορούν την πλατεία Νόρμαν, την Ελευθερίου Βενιζέλου (στην συμβολή της με την Παπανδρέου) και την Ρήγα Φεραίου. «Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην βρεθούμε από κατήγοροι κατηγορούμενοι. Όμως για αυτές τις περιπτώσεις έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία με φωτογραφίες και όλα τα σχετικά που αποδεικνύουν την παράνομη εκρίζωση δέντρων» ανέφερε.

    Φλίγκος
    Στις μία από αυτές τις περιπτώσεις η καταγγελία είναι επώνυμη. Από εκεί και πέρα συγκεντρώνονται στοιχεία και για άλλες εκριζώσεις δέντρων που εξετάζονται, ενώ υπάρχουν και κάποιες που οι πολίτες δεν γνώριζαν ότι το κόψιμο των δέντρων είναι παράνομο. «Ακόμα και το κλάδεμα είναι παράνομο» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει σχετική ενημέρωση προς τους δημότες για τη σημασία των δέντρων εντός του αστικού ιστού.

    «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταλάβουμε ότι το κάθε δέντρο έχει τεράστια σημασία για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας μέσα στην πόλη». Σημειώνουμε ότι ήδη στο νέο πεζόδρομο της Μαιζώνος έχουν φυτευτεί 74 μανόλιες. Μέσα στο 2025 ο σχεδιασμός είναι για να μπουν περισσότερα από 3.000 δέντρα σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας. Εκτενές ρεπορτάζ για τις δεντροφυτεύσεις είχε κάνει ο «Ν» σε προηγούμενο φύλλο που όπου αναγράφονται ο αριθμός και το είδος των δέντρων που πρόκειται να μπει σε κάθε γειτονιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/

    Ακρίβεια: Από το Φθινόπωρο η εφαρμογή για τις καταγγελίες καταναλωτών – Σε ποια προϊόντα αναμένονται αυξήσεις

    Για τη μάχη κατά της ακρίβειας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου,...