Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα

Ημερομηνία:

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (01.09.2026) ο ιδιοκτήτης της εργοστασίου Βιολάντα στα Τρίκαλα, Κώστας Τζιωρτζιώτης.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, o Κώστας Τζιωρτζιώτης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και μέχρι την τακτική δικάσιμο για τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες, στις 26 Ιανουαρίου, στο κεντρικό εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας είχαν συλληφθεί μετά την φωτιά και την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο τον Ιανουάριο του 2026. Ο Κώστας Τζιωρτζιώτης είχε κριθεί προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως είχε αναφέρει η ΕΛΑΣ, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, για «πράξεις και παραλείψεις, σχετικές με αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή, εμπρησμό και έκρηξη», καθώς από την αυτοψία στο εργοστάσιο εντοπίστηκαν στον χώρο του υπογείου σωλήνες προπανίου, οι οποίοι είχαν υποστεί διάτρηση και βρίσκονταν ένα επίπεδο κάτω από το σημείο που δούλευαν οι 5 άτυχες γυναίκες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αγγελική Ηλιάδη: Τι είπε στον γιο της μετά το «όχι» του GNTM

Ο21χρονος Μπάμπης Λαζαρίδης δοκίμασε πρόσφατα την τύχη του στο...

Θάνατος Μαζωνάκη : Ομαδικό chat για χορήγηση μέθης και οδηγίες από το ΑΙ για επαναφορά ασθενούς

Αποκαλυπτικές για τις κινήσεις της προφυλακισμένης Ιωάννας Γάκα, πριν...

Την ερχόμενη Παρασκευή η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 15:00,...