ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν πέθανε από δάγκωμα αράχνης ο 48χρονος! Τι έδειξε η νεκροψία στο Νοσοκομείο Ρίου

    Ημερομηνία:

    Ενδέχεται τελικά να μην δάγκωσε καφέ αραχνη τον 48χρονο από τον Πύργο αφού η ιατροδικαστική έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών κάνει λόγο για θάνατο που προήλθε από έναν τύπο γάγγραινας.

    Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο 48χρονος είχε κνησμό στο σημείο για τουλάχιστον 2 – 3 μέρες και μετά πήγε στο Νοσοκομείο. Αν τον είχε δαγκώσει αράχνη τότε θα είχε συμπτώματα από τα πρώτα λεπτά του δαγκώματος και μάλιστα σοβαρά.  Ο άνδρας δέχθηκε το τσίμπημα την Κυριακή, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Τη Δευτέρα ένιωσε αδιαθεσία και απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο Πύργου. Η επιδείνωση της κατάστασής του και οι αφόρητοι πόνοι τον οδήγησαν το μεσημέρι Τρίτης στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν φλεγμονή στο πόδι. Την Τετάρτη διασωληνώθηκε και χθες μεσημέρι απεβίωσε. Αν είχε δεχθεί δάγκωμα από αράχνη τότε το δηλητήριο θα δρούσε άμεσα και θα τον ΑΝΑΓΚΑΖΕ να πάει εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπως έχει συμβε’ί σε πολλές περιπτώσεις (γυναίκα από την Ερυμάνθεια που είχε δεχθεί δάγκωμα από μαύρη χήρα).

    Εξάλλου το Αμερικανικό National Center for Biotechnology, αναφερόμενο στις αράχνες και ειδικά στην καφέ αράχνη ερημίτη τονίζει πως το δηλητήριό της είναι σε μικρή ποσότητα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ σε ενήλικα, παρά μόνο σε βρέφος πολύ σπάνια.

    Γράφει συγκεκριμένα: “Δηλητήριο; Το δηλητήριο της αράχνης καφέ ερημίτη είναι πολύ δηλητηριώδες αλλά σπάνια προκαλεί μεγάλη ζημιά λόγω της μικρής ποσότητας”.

    Επίσης το ίδιο Κέντρο αναφέρει πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ και έχουν αντιμετωπιστεί δαγκώματα με φαρμακευτική αγωγή.

    Εξάλλου η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, εμφανίζεται καθησυχαστική. Και εκείνη φαίνεται να αμφισβητεί το δάγκωμα από αραχνη.

    Για το τραγικό περιστατικό στον Πύργο, η κ. Ψαλτοπούλου είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο να καταλήξει κάποιος» φέρνοντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ όπου «με 300 εκατομμύρια κατοίκους έχουμε κατά μέσο όρο επτά θανάτους από τσίμπημα αράχνης».

    «Γι’ αυτό περιμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση, μαζί με τις ιστολογικές και τοξικολογικές, για να δούμε αν το περιστατικό όντως σχετίζεται με τσίμπημα αράχνης. Οι αράχνες συνήθως δεν τσιμπούν επιθετικά αλλά μόνο αν ενοχληθούν» πρόσθεσε.

    Επίσης, η κ. Ψαλτοπούλου υπογράμμισε ότι ένας υγιής ενήλικος δεν έχει αυξημένη πιθανότητα θανάτου, σε αντίθεση με τα παιδιά που είναι ευάλωτα σε τέτοια τσιμπήματα καθώς η συγκέντρωση της τοξίνης στον οργανισμό τους αναλογικά με το βάρος τους είναι μεγαλύτερη. Επίσης οι άνθρωποι πάνω από 60 ετών είναι κι αυτοί ευάλωτοι, ειδικά όταν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια: Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις – Σύγκριση τιμών αγαθών και υπηρεσιών

    Το κόστος ζωής για τους Έλληνες παραμένει νούμερο ένα...

    Γεννήθηκε δικέφαλη αγελάδα σε φάρμα στο Κεντάκι – Απίστευτες εικόνες

    Η μεταλλαγμένη αγελάδα γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Κεντάκι...

    Sin Boy: «Δεν με ήθελαν οι γκόμεvες επειδή ήμουν Αλβανός»

    Η εξομολόγηση του νεαρού ράπερ που κάνει επιτυχία με...
    Best Shop