Αποκτά νέο κτίριο το Πανεπιστήμιο Πατρών – “Κοιτίδα” επιχειρήσεων

    Ημερομηνία:

    Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού κτηρίου που θα λειτουργεί ως κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, παρέχοντας τις υποδομές σε νέους επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.

    To κτήριο θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει στοχεύοντας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του. Με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά δόμησης χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος με υψηλό περιεχόμενο ανακυκλώσιμων, δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πράσινο σκυρόδεμα ECOPact με ανακυκλωμένα αδρανή, ελαφροβαρές θερμομονωτικό κονίαμα AIRIUM, υδατοπερατό σκυρόδεμα HYDROMEDIA, διακοσμητικό σκυρόδεμα ARTEVIA. Επιπλέον, για την κατασκευή του κτηρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).

    GLEARNET

    Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και φιλοδοξεί να παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δυνατότητες ώσμωσης της ερευνητικής τους δραστηριότητας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

    Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Ανακοινώνουμε σήμερα με χαρά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη σχεδίαση και ανέγερση μιας σύγχρονης και αειφόρου κατασκευής, που θα υποστηρίζει τους νέους επιστήμονες στο καινοτόμο έργο τους και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Λάκης Γαβαλάς στη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ΒΙΝΤΕΟ)

    Στο Κολωνάκι, στη λιτανεία του πολιούχου των Αθηνών Αγίου...

    Πάτρα: Ο Κ. Ζαφειρόπουλος του Εμπορικού Συλλόγου στον ΜΑΧ FM για ενοίκια καταστημάτων: «Στραγγαλίζουν την Μαιζώνος»

    Ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και...

    ΟΠΕΚΕΠΕ: “Πάρτι” στο Μεσολόγγι με επιδοτήσεις για τριφύλλια

    Μία πραγματικά απίστευτη υπόθεση καταβολής επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ...

    Εκλογές στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε ο Αμπάς, έναν χρόνο μετά τον πόλεμο

    Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε πως η Παλαιστίνη βρίσκεται...