Ιανουάριος
2.1 Μαρία Σιδέρη, 99. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης μέσα από τις τάξεις της ΕΠΟΝ και επιζήσασα των γυναικείων φυλακών Αβέρωφ.
4.1 Στέλιος Σεραφείδης, 86. Θρυλικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Η μορφή του κοσμεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου της ομάδας.
6.1 Σίντνεϊ Πουατιέ, 94. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και διπλωμάτης. Ο πρώτος Αφροαμερικανός που κέρδισε το Οσκαρ α΄ ανδρικού ρόλου («Κάτω από το βλέμμα του Θεού»).
12.1 Λιλή Θεοτοκά-Αλιβιζάτου, 110. Διαχειρίστρια του αρχείου του αδελφού της, συγγραφέα Γιώργου Θεοτοκά, και μητέρα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.
15.1 Στιβ Σαπίρο, 87. Αμερικανός φωτορεπόρτερ. Κάλυψε το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, ενώ φωτογράφισε και τα πλατό ταινιών όπως ο «Νονός» και ο «Ταξιτζής».
16.1 Αλέκος Φασιανός, 86. Ενας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ελληνες ζωγράφους, με χαρακτηριστικό ύφος που έγινε γνωστό πέρα από τα όρια του κόσμου της τέχνης.
20.1 Meat Loaf, 74. Αμερικανός τραγουδιστής, από τους πλέον ευπώλητους, με επιτυχίες όπως «I’d do anything for love».
31.1 Νίκος Αντύπας, 68. Ελληνας μουσικός, πρώην μέλος των Socrates, ενορχηστρωτής άλμπουμ των αδελφών Κατσιμίχα, αλλά και συνθέτης επιτυχιών όπως «Δι’ ευχών», «Λάβα» κ.ά.
Φεβρουάριος
2.2 Μόνικα Βίτι, 90. Ιταλίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια ταινιών του Μικελάντζελο Αντονιόνι, όπως «Κόκκινη έρημος», «Περιπέτεια», «Νύχτα». Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.
3.2 Χρήστος Σαρτζετάκης, 92. Ελληνας δικαστικός. Χειρίστηκε με υποδειγματικό θάρρος την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και διατέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
22.2 Μαρκ Λάνεγκαν, 57. Αμερικανός τραγουδοποιός και «επιζών» του grunge μουσικού ιδιώματος.
23.2 Εντµουντ Κίλι, 94. Αμερικανός μυθιστοριογράφος, ποιητής και μεταφραστής. Λάτρευε την Ελλάδα –δήλωνε «μισός Ελληνας»– και έκανε γνωστή στον αγγλόφωνο κόσμο την ποίηση μεταξύ άλλων του Σεφέρη, με τον οποίο ήταν επιστήθιοι φίλοι.
25.2 ∆ηµήτρης Τσοβόλας, 79. Ελληνας δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών την περίοδο 1985-1989.
27.2 Μαριέττα Γιαννάκου, 70. Ελληνίδα γιατρός και πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας. Ως υπουργός Παιδείας, επιχείρησε μια ευρεία μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.
Μάρτιος
10.3 ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς, 82. Ελληνας επιχειρηματίας, δραστήριος μεταξύ άλλων στους χώρους των ασφαλειών και της τηλεόρασης.
13.3 Γουίλιαµ Χαρτ, 71. Αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ, με ιδιαίτερη ικανότητα στο να αποδίδει με γοητεία ρόλους καθημερινών ανθρώπων.
17.3 Ελσα Παπαδηµητρίου, 80. Ελληνίδα αρχιτέκτων και επί 18 χρόνια βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία.
23.3 Μαντλίν Ολµπράιτ, 84. Η πρώτη γυναίκα Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και «γεράκι» της αμερικανικής διπλωματίας.
28.3 Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, 91. Σπουδαία ερμηνεύτρια των νησιώτικων τραγουδιών. Γνωστή και ως «κυρά του Αιγαίου».
Απρίλιος
8.4 Μίµι Ράινχαρντ, 107. Αυστροεβραία γραμματέας του Γερμανού βιομηχάνου Οσκαρ Σίντλερ. Συνέταξε την ομώνυμη λίστα διασώζοντας εκατοντάδες Εβραίους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μάϊος
6.5 Κώστας Γκουσγκούνης, 91. Ελληνας ηθοποιός και δημοφιλής φιγούρα των ακατάλληλων δι’ ανηλίκους ταινιών κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
17.5 Βαγγέλης Παπαθανασίου, 79. Ελληνας συνθέτης, βραβευμένος με Οσκαρ για το σάουντρακ της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς». Μέσω της αποστολής «2001 Mars Odyssey» της NASA, η μουσική του έφτασε κυριολεκτικά στο Διάστημα.
26.5 Ρέι Λιότα, 67. Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του μαφιόζου Χένρι Χιλ στα «Καλά παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε.
29.5 Βρασίδας «∆άκης» Χαραλαµπίδης, 78. Ελληνας τραγουδιστής που επηρέασε το εγχώριο ελαφρύ και ποπ τραγούδι και αγαπήθηκε για τις ερμηνείες του σε κομμάτια όπως «Τόσα καλοκαίρια» και «Μίλα μου».
29.5 Κωνσταντίνος Κόρκας, 101. Ελληνας αντιστράτηγος ε.α. και ο τελευταίος εν ζωή ιερολοχίτης.
Ιούνιος
13.6 Μαρίνα Λαµπράκη-Πλάκα, 83. Ελληνίδα ιστορικός της τέχνης. Η μακροβιότερη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, με την οποία συνέδεσε το όνομά της.
16.6 Πίτερ Μάκριτζ, 76. Βρετανός ιστορικός και ελληνιστής, που μελέτησε σε βάθος την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.
17.6 Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, 91. Γάλλος ηθοποιός, πρωταγωνιστής πολλών κλασικών ταινιών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, όπως «Ο κομφορμίστας», «Ζ», «Ενας άνδρας και μια γυναίκα».
25.6 Κωνσταντίνος Τζούµας, 78. Ελληνας ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, γνωστός για το αντισυμβατικό στυλ του.
Ιούλιος
2.7 Πίτερ Μπρουκ, 97. Ενας από τους σημαντικότερους Βρετανούς σκηνοθέτες και διανοουμένους του θεάτρου. Αρκετές παραστάσεις του, «Το χέρι σου σφιχτά μες στο δικό μου», «Η ζωή και η διδασκαλία του Τιέρνο Μποκάρ» «Battlefield» κ.ά.), παίχτηκαν και στην Αθήνα.
3.7 Ντίνα Κώνστα, 83. Ελληνίδα ηθοποιός, με πολυκύμαντη ζωή και δραστηριοποιημένη πολιτικά, που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή και στο ευρύ κοινό μέσα από σειρές όπως «Το δις εξαμαρτείν» και «Δυο ξένοι».
14.7 Ιβάνα Τραµπ, 73. Αμερικανίδα επιχειρηματίας τσεχικής καταγωγής, αλλά και πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ.
Αύγουστος
2.8 Σταύρος Ψυχάρης, 77. Ελληνας δημοσιογράφος και εκδότης με κάτι παραπάνω από έντονο αποτύπωμα στα εκδοτικά και πολιτικά πράγματα της χώρας.
5.8 Ισέι Μιγιάκε, 84. Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας, που ξεχώρισε για το πτυχωτό, ατσαλάκωτο στυλ των ρούχων του και για το μαύρο ζιβάγκο που ανέδειξε ο Στιβ Τζομπς.
7.8 ∆ιονύσης Σιµόπουλος, 79. Επιφανής αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, με ιδιαίτερο ταλέντο στην εκλαΐκευση της επιστήμης της αστρονομίας.
8.8 Ολίβια Νιούτον-Τζον, 73. Βρετανοαυστραλή τραγουδίστρια και ηθοποιός, κάτοχος τεσσάρων βραβείων Grammy. Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Grease».
21.8 Ρόµπερτ Oυίλιαµς, 72. Ελληνας συνθέτης και τραγουδιστής. Μέλος των Poll. Συνερμήνευσε το «Μάθημα Σολφέζ» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον του 1977.
30.8 Μιχαήλ Γκορµπατσόφ, 91. Ρώσος πολιτικός και μεταρρυθμιστής, που συνέβαλε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου και στη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.
Σεπτέμβριος
8.9 Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, 96. Η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη διάρκεια της θητείας της έγινε μάρτυρας κοσμοϊστορικών γεγονότων.
13.9 Κώστας Καζάκος, 87. Ελληνας ηθοποιός και βουλευτής, επιβλητική μορφή του εγχώριου θεάτρου και του κινηματογράφου και σύζυγος της Τζένης Καρέζη.
13.9 Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 91. Γαλλοελβετός σκηνοθέτης της νουβέλ βαγκ, υπεύθυνος για ταινίες όπως «Χωρίς ανάσα», «Ο τρελός Πιερό», «Αλφαβιλ» αλλά και «Αποχαιρετισμός στη γλώσσα», που άλλαξαν για πάντα την πορεία του κινηματογράφου.
14.9 Ειρήνη Παπά, 96. Ελληνίδα διεθνής ηθοποιός, γνωστή για κινηματογραφικές μεταφορές εμβληματικών ρόλων της αρχαίας δραματουργίας, αλλά και για την παρουσία της, που «θαρρείς πως δραπέτευσε από τα αττικά αγγεία».
14.9 ∆ηµήτρης Παντερµαλής, 82. Ελληνας αρχαιολόγος. Υπεύθυνος για τις ανασκαφές που ανέδειξαν το Δίον. Συνδέθηκε με τη δημιουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
18.9 Μάρθα Καραγιάννη, 82. Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητή για τους ρόλους της στα μιούζικαλ και στις κωμωδίες του Γιάννη Διαλιανίδη («Γοργόνες και μάγκες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο» κ.ά.).
30.9 Ζάχος Χατζηφωτίου, 99. Ελληνας δημοσιογράφος, συγγραφέας και αφοσιωμένος θεματοφύλακας της αστικής ζωής.
Οκτώβριος
1.10 Σταµάτης Κόκοτας, 85. Ενας από τους μεγάλους μύθους του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Με τις ερμηνείες του, κομμάτια όπως «Ονειρο απατηλό», «Πες πως μ’ αντάμωσες» και «Με τι καρδιά» έγιναν μερικά από τα μεγαλύτερα εγχώρια σουξέ.
4.10 Λορέτα Λιν, 90. Αμερικανίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός της κάντρι. Επιτυχίες της τα «You ain’t woman enough», «Don’t Come Home A-Drinkin’» κ.ά.
9.10 Μπρούνο Λατούρ, 75. Γάλλος φιλόσοφος και ανθρωπολόγος, με ειδίκευση στα πεδία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κλιματικής αλλαγής.
10.10 Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, 84. Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ιστορικού μπαρ Au Revoir, το οποίο αγαπήθηκε και από τη νέα γενιά για την αυθεντικότητά του.
13.10 Σταύρος Σαράφης, 72. Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ. Είχε το ψευδώνυμο «Καίσαρας».
14.10 Αλέξανδρος Νικολαΐδης, 42. Ελληνας ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο. Μετά τον θάνατό του, τα μετάλλιά του δημοπρατήθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
28.10 Τζέρι Λι Λιούις, 87. Αμερικανός μουσικός, πρωτοπόρος του ροκ εν ρολ, που άφησε εποχή με τις εκρηκτικές συναυλίες του.
31.10 Ηλίας Ζερβός, 65. Ελληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Εγινε αγαπητός στο ευρύ κοινό από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».
Νοέμβριος
6.11 Μαρία Κοκκίνου, 64. Ελληνίδα αρχιτέκτων, σχεδιάστρια μερικών από τα πιο καλαίσθητα κτίρια της Αθήνας και συνυπεύθυνη με τον σύντροφό της του αρχιτεκτονικού γραφείου «Κοκκίνου – Κούρκουλας».
10.11 Βασίλης Παπαζάχος, 92. Διακεκριμένος Ελληνας σεισμολόγος και πανεπιστημιακός, που «συνδέθηκε» με τον μεγάλο σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη.
11.11 Μίνα Αδαµάκη, 78. Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Οι λίγο παλιότεροι τη θυμούνται μεταξύ άλλων από τη σειρά «Οι τρεις χάριτες».
24.11 Χανς Μάγκνους Εντσενσµπέργκερ, 93. Γερμανός ποιητής και συγγραφέας που «συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες γερμανικές ψευδαισθήσεις και ουτοπίες, αλλά αντιλήφθηκε τα όριά τους γρηγορότερα από τον οποιοδήποτε».
Δεκέμβριος
13.12 Γιάννης ∆ιακογιάννης, 91. Κορυφαίος Ελληνας παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών, που με τη χαρακτηριστική φωνή του, αλλά και με τις γνώσεις του, έβαλε το ποδόσφαιρο και τον στίβο σε κάθε σπίτι.
22.12 Αννα Λόντου, 91. Προγονή και κληρονόμος του Γιώργου Σεφέρη· διαχειρίστηκε το έργο του και συνέβαλε στη διάδοσή του στις νεότερες γενιές.