flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Aπολογία Λιγνάδη: “Μπορεί να ξέφυγα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ – Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας”

Συνεχίζεται η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε μέρα λύτρωσης την σημερινή και αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του.

Οι καταγγελίες αφορούν τέσσερις βιασμούς που φέρεται να τελέστηκαν το 2010, το 2015 και το 2018.

“Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας”

“Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ” είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Κατά την απολογία, αφού παρουσίασε τη δίκη του εκδοχή για τις καταγγελίες του πρώτου μηνυτή, πέρασε στη δεύτερη περίπτωση για την οποία καταγγέλλεται, με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη να περιγράφει τον τρόπο που γνώρισε τον S. μέσω του αδελφού μιας κοπέλας με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο. “Στις Βάκχες η μια από τις κοπέλες η Νάταλι Ερνέστα είχε ένα αδελφό που έφερνε στη πρόβες. Τον Θοδωρη. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου “λίγο φαντεζί προσωπικότητα”, τον οποίο γνώρισα στα goodys στο κέντρο” ανέφερε.

Π: Δεν συναντηθήκατε σε μπαρ;

Κ: Όχι, και δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Π: Πώς βρεθήκατε εκεί;

Κ: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.

Π: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;

Κ: Με την αδελφή του αλλά κι χωρίς εκείνη. Η Ναταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.

Π: Τι κοινό σημείο είχατε;

Κ: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρηδες.

Π: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;

Κ: Ναι.

Π: Μας είπατε ότι καταλάβετε πως τον γοητεύσατε. Θα μας το εξηγήσετε λίγο;

Κ: Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκει, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω.

Π: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Κ: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Π: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Κ: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Π: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Κ: Από τα λεγόμενα του τα πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Π: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;

Κ: Πώς εννοείτε την επαφή;

Π: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…

Κ: Όχι, όχι.

“Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο “καλέ” και στο “μωρή”. Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ”

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε πως δεν τον προβλημάτισε ότι ένας ανήλικος ήθελε επαφές μαζί του.

Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο “καλέ” και στο “μωρή”. Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ“. Όταν ερωτήθηκε στη συνέχεια σχετικά με την Επίδαυρο υποστήριξε ότι “Εγώ το 2015 είχα εντατικές πρόβες στο Billy Eliot. Αποκλείεται να πήγα Επίδαυρο με αυτά τα άτομα” ανέφερε και πρόσθεσε: “Μπορεί να πήγα το 2016 ή 2017 και μα φωτογραφηθήκαμε. Το 2016 στην “Αντιγονη” με τον Λιβαθηνό κάναμε μια εκδρομή αναγνωριστική. Ένα μήνα πριν την παράσταση. Πιθανολογώ ότι ίσως να ήταν το 2016. Ίσως βρεθήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία. Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο”.

Π: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων ότι σας είδαν…υπάρχει και φωτογραφία από το ξενοδοχείο.

Κ: Λόγω της φωτογραφίας κάνω την εκδοχή του 2016 ή 2017. Ο κ. Φ (Μαρτυρας) να αναρωτηθεί αν με είδε άλλη χρονιά ή και καθόλου!

Π: Πού ήσασταν εκείνη την περίοδο;

Κ: Έκανα πρόβες εντατικά, ήμουν στο στούντιο Αμαλία. Δεν έχω να το αποδειξω. Ξέρω ότι δούλευα πυρετωδώς, θα πήγαινα στην Ιθάκη να ξεκουραστώ και μετά ανέβαινε η παράσταση.

Για τον τέταρτο καταγγέλλοντα

Σε πλατεία γνώρισε τον τέταρτο καταγγέλλοντα περιέγραψε ο Δημητρης Λιγνάδης. “Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και εμένε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015” ανέφερε.

Π: Ήρθε να μείνει;

Κ: Όχι να περάσει το βράδυ εκεί. Πέρασε κι αλλά βραδιά. Όχι όμως να μετακομίσει.

Π: Διάβαζε στο σπιτι;

Κ: Ήξερα ότι πήγαινε σχολείο αλλά είχε μείνει τάξεις. Είχα την εντύπωση ότι πήγαινε καθημερινά σχολείο. Δεν θυμάμαι…

Π: Αυτά είναι σχετικά κοντά. Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Κ: Τον ρώτησα και μου λέει “δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι. Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Π: Μεγάλη ευθυνη…

Κ: Είναι μεγάλη ευθυνη και ίσως ήσαν κι λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Π: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πώς ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Κ: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Π: Ο τραυματισμός σας δεν σας τρόμαξε για το ποιους βάζετε σπίτι σας; Δεν ήσασταν πιο συγκρατημένος;

Κ: Δεν καταλαβαίνω πώς τα συνδέετε;

Π: Ήταν άγνωστος στο περιστατικό και το ίδιο συνέβαινε στο σπίτι σας. Έμπαιναν άνθρωποι που δεν τους ξέρατε καλά. Δεν σας έκανε πιο συγκρατημένο ο φόβος;

Κ: Όχι, στο σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι ότι ήξερα δυο λεπτά.

Π: Ήσασταν ανοιχτός δηλαδή;

Κ: Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος.

Για τον τρίτο καταγγέλλοντα

Κατά την απολογία του ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και τον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λέγοντας πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε για αυτή την καταγγελία.

“Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Μωραΐτη. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή…Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ δεν το έχω δει ποτέ”.